Србија

УЖАС! Беба стара два дана умрла у болници у Лесковцу! Реанимација није успела, доктори плакали

Наложена је обдукција која ће показати тачан узрок смрти

Беба стара два дана преминула је јутрос у болници у Лесковцу, потврдио је за Телеграф.рс др Небојша Димитријевић, директор Опште болнице у Лесковцу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Др Димитријевић је рекао да је беба рођена пре два дана у термину, да је била тешка 3.050 кг и 46 центиметара, да је трудноћа била уредна.

Порођај је урађен царским резом да беба не би патила, али како нам је објаснио др Димитријевић, иако је одмах по рођењу примила кисеоник и пребачена на интензивну негу, била је добро.

– Лабораторија је била мирна, а бебица је била на неком малом кисеонику, у инкубатору. Добила је мању температуру, али то није неуобичајено код новорођенчета и дата му је антибиотска терапија. Дете је било стабилно, ништа није указивало на тежу клиничку слику. Чекамо да се уради обдукција па ћемо да видимо шта је тачан узрок. Све се одједном догодило. Гушење, реанимација, сви су били ту лекари, али жалост беба је преминула. Крвна слика је беби била добра, ЦРП је био миран. Ноћас је беба била добро. Одједном је само кренуло гушење. Ситуација је била веома непријатна. Доктори су сви били потрешени – каже за Телеграф.рса др Димитријевић.

Према његовим речима, мајци је на пријему у болницу рађен антигенски тест и била је негативна. – каже др Димитријевић.

– Беба је била у инкубатору одмах по рођењу али то се дешава. Колико знам трудноћа је уредна била. Царски рез је урађен јер је примећено да беба пати, али на порођају је после примила кисеоник и стављена на интензивну негу и у инкубатор. Ретко кад се дешава да код детета које не изгледа тако лоше одједном дође до отежаног дисања, застоја рада срца, и на крају интубације… И неонатолози, и педијатри, сви су били ту… Али… – каже потрешен др Димитријевић и додаје да је беба била на максималном протоку кисеоника, да се спремао чак и њен транспорт за Ниш:

– Беба је преминула у 10:15 јутрос. Реанимација није успела, доктори су плакали.

 

 

 

 

 

 

Извор: телеграф.рс