Србија

Ужас у Србији! ОТАЦ И ЋЕРКА УМРЛИ ОД КОРОНЕ У РАЗМАКУ ОД САМО САТ ВРЕМЕНА

Отац и ћерка из Великог Градишта Јован (58) и Горица (38) Станојевић преминули су од последица коронавируса у размаку од само сат времена!

Они су се заразили на прослави коју су правили у породичној кући, а у ковид амбуланту су се јавили прекасно. Санитетом су хитно упућени у болницу у Пожаревцу, али упркос великом труду лекара, за свега сат времена од пријема умрли су обоје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Породица Станојевић је годинама живела у Бечу. Прошлог месеца, причају комшије, дошли су у посету родбини у Градиште.

– Станојевићи су допутовали на неколико дана да обиђу фамилију. Али, нажалост, корона им је пореметила планове. Они су организовали прославу у свом дому, после које су се заразили. Лечили су се у приватној лекарској ординацији, а у ковид амбуланту су се јавили тек када су били у јако лошем стању. Одмах су превезени у болницу у Пожаревцу у пратњи два доктора, али није им било спаса – каже најближи комшија породице Станојевић и додаје:

Чим су стигли у Пожаревац, умрли су у року од сат времена, прво Горица, а онда одмах за њом и њен отац Јован. Велика трагедија задесила је ову породицу! Преминули су у четвртак увече, а сахрањени већ у суботу…

Заменик директора Клиничког центра у Нишу проф. др Радмило Јанковић каже да лечење у приватним ординацијама може да буде јако проблематично.

Не због самог лечења и новца, него што се тамо углавном не лече пацијенти како треба. Односно, терапија која се даје прилично одскаче од протокола лечења који се примењује у државним институцијама. Пацијенти код приватника често, осим тоне различитих антибиотика, не добијају терапију која је ефикасна… Неки онда, нажалост, у болнице долазе касно, када болест већ узнапредује и дешава се да на крају премину у државним установама – објашњава он и додаје:

– Дали смо налог да се у свим отпусним листама и умрлицама наводи да су се пацијенти лечили приватно и шта су тамо примали од терапије како би се одговорност поделила. Сувише дуго здравствени радници у Србији трпе притиске, а то није у реду.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс