Србија

Важно обавештење! ОД ДАНАС ПО 30 ЕВРА СВИМ ПУНОЛЕТНИМ ГРАЂАНИМА! Стиже још један пакет државне помоћи! Ево о чему је реч!

Pixabay.com

У децембру ће сви старији од 18 година добити још по 20 евра, а почетком 2022. још 20.000 динара леже на рачун најстаријих суграђана

Свим пензионерима, корисницима социјалне помоћи и затвореницима у Србији данас ће бити исплаћена помоћ државе у износу од 30 евра! Осталим пунолетним грађанима који су се још у априлу пријавили за пакет „30 плус 30“ други део помоћи у износу од 30 евра лећи ће на банковне рачуне у уторак или среду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лепа вест за све је да ће држава још једном помоћи свим пунолетним грађанима, који ће добити још 20 евра, и то већ у децембру. Од Нове године стиже и повећање за запослене у јавном сектору, највише за раднике у војсци, здравству и социјалној заштити.

– Свако ће добити по 3.527 динара! Грађанима који су, након што су добили први део новчане помоћи од 30 евра у мају месецу, променили банку и угасили рачун у првобитној банци биће отворен наменски рачун на који ће им бити уплаћен други део новчане помоћи – напоменуо је он.

Средином децембра планирана је и исплата додатних 20 евра, а Мали је детаљно објаснио ко ће и на који начин морати да се пријави за нову државну помоћ.

– Грађани који су се у мају пријавили за новчану помоћ у износу од два пута по 30 евра не треба да се пријављују за додатну помоћ од 20 евра, јер ће им она бити аутоматски уплаћена у децембру. Такође, ни корисници пензија, примаоци социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција не треба да се пријављују – напомиње он и додаје:

– Остали пунолетни држављани Србије који имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, који се претходно нису пријавили за два пута по 30 евра, а сада желе да добију допунску помоћ у износу од 20 евра моћи ће да се пријаве на порталу Управе за трезор, idp.trezor.gov.rs, у периоду од 15. до 30. новембра. Такође, сви они који су у међувремену стекли право на помоћ, било да су постали пунолетни или добили држављанство, пребивалиште или личну карту треба да се пријаве уколико желе помоћ.

Расту и плате

Сјајна вест за све запослене у јавном сектору јесте и то што ће од Нове године зарађивати више.

Председник Србије Александар Вучић најавио је раст плата у идућој години од седам до осам одсто у јавном сектору, повећање минималне зараде на 35.012 динара, а пензија за 5,5 одсто.

– Јавне финансије су добре и то омогућава да плате у јавном сектору од 1. јануара 2022. године порасту између седам и осам одсто. Просечно, то ће бити око 7,40 одсто. Здравствени радници добиће повећање од осам одсто, као и припадници војске и радници у социјалној заштити. Већ у јануару просечна плата у Србији биће 610 евра, а Министарство финансија прогнозира чак и 618 евра. У Београду просечна плата биће 760 евра – нагласио је председник.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Информер.рс