Србија

Велика туга! МАРИНКО РОКВИЋ ИЗДАХНУО НА РУКАМА СУПРУГЕ: Није хтео да иде у болницу, желео је да умре код куће!

Многе је изненадило то што је Маринко Роквић изненада преминуо, јер се није знало да је тешко болестан, што је била његова жеља, коју је породица поштовала до краја.

У новембру 2020. певач је хитно оперисан, како је тада саопштено, због цисте у стомаку. Међутим, већ тада је откривено да болује од канцера панкреаса и да су прогнозе за излечење лоше.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Роквић се борио и са тешком бактеријом коју је задобио током лечења, што је погоршало његово здравствено стање, а касније и са метастазама. Од првог тренутка био је спреман за борбу и није клонио духом, наводи за Курир извор близак породици.

Маринко је примао хемотерапије, које су у почетку деловале, па је полако почео да се враћа свакодневним активностима и осећао се добро. Нажалост, није могао да се врати музици и наступима јер је после неколико месеци од операције, док су још трајали опоравак и лечење, откривено да има метастазе на другим органима, па је морао да се подвргне новим, јачим хемотерапијама. За то време није га уопште било у јавности, а само два пута кратко се огласио у медијима.

– Ја сам прележао корону, добро сам прошао, нисам имао тешке симптоме. Медутим, после короне ми се појавила нека бактерија, која ми је напала организам. Никако да прође, месецима се борим с њом. Надам се да сад иде мало набоље. Супруга је ту уз мене, синови такође – навео је певач у последњем разговору са новинарима.

Супруга Славица уз Роквића је била до самог краја. Према речима нашег саговорника, она је неговала Маринка у њиховом породичном дому на Кошутњаку, где је он и умро у суботу. Није хтео да га воде у болницу. Свестан да је тешко оболео и да му се ближи крај, изразио је жељу да умре код куће, што су његови најближи испоштовали. Славица је, наводи наш извор, са супругом била непрестано све док није издахнуо, а с обзиром да је она по струци здравствени радник, Маринко је имао најбољу негу у најтежим моментима. Време сахране фолк певача породице ће саопштите накнадно, како су навели у саопштењу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс