Спорт

ВЕЛИКА ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо чувени репрезентативац!

Он је између осталих играо за Партизан, Динамо из Панчева…

У Новом Саду је у 62. години преминуо Југослав Југа Рамић, некадашњи рукометни репрезентативац, тренер и дугогодишњи спортски радник. Такође, током живота он је добио и велики број признања за достигнућа и развој спорта у Србији.

Југослав Југа Рамић је у српском рукомету остао значајан траг као играч и репрезентативац, али и као тренер који је учествовао у стварању великог броја српских репрезентативаца, док се тренерским послом бавио и у Чикагу, Тунису, Саудијској Арабији…

Играчку каријеру је започео у родном Ковину, играо је за „Раднички“ где је брзо стигао и до сениорске екипе, док су после тога дошле епизоде и у Динаму из Панчева и Партизану, где је касније био тренер и секретар. Скоро две деценије живота је провео и у „Хајдук Вељку“ из Неготина, где је 1996. године завршио играчку каријеру и започео тренерску.

Био је и у стручном штабу Веселина Вуковића 2003. године у репрезентацији Србије и Црне Горе, успео је да се окити и бројним одличјима у млађим узрастима тадашње селекције.

Поред рукометне богате каријере успео је да се бави и новинарским и водитељским послом у Самосталној телевизији Неготив, где је био један директора, такође је учествовао и у културном и спортском животу Неготина и Новог Сада, где је живео. Током живота је објавио и својеврсни приручник за играче и тренере који носи назив „Принципи успеха у рукомету“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс