Србија

Велики обрт! АЉБИН КУРТИ ПРИЗНАО ПОРАЗ: Добили смо лекцију

Покрет Самоопредељење изашао је са анализом резултата локалних избора, у објави на Фејсбуку каже се да нису задовољни бројем освојених општина и за разлог лошег резултата наводе неиспуњење очекивања грађана.

Веза је трајна, лекције су вредне, пише на почетку саопштења.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Синоћ је одржан дуг састанак ради анализе резултата локалних избора и политичке ситуације, а одржан је и састанак са свим центрима Покрета. Четири освојене општине и укупно 194 одборника је добро, али није довољно. Број општина за нас није задовољавајући резултат.

Наша анализа ће се наставити али неке ствари су изашле из наше заједничке дискусије. Први је самокритика. Треба нам простора за овако нешто.

Сви смо могли више. Негде са кандидатом, негде са програмом, негде са комуникацијом, негде са ангажманом. Недостајало нам је оптимизма у акцији. Нисмо померили границе себе. Иако смо покушали. Не говоримо о десетинама већ стотине су активности сваког нашег Центра. Трећи организациони ниво направио је 1.054 посете, а организовано је више активности од стране самих Центара.

Захвални смо за сваки глас емиграције којих је укупно 790.

Неостварење нашег циља је чињеница да смо имали само две кандидаткиње за градоначелника. Ипак, наша комуникација и пажња била је на женама и девојчицама.

Пандемија је у међувремену ударила на наша средства међусобне комуникације ка грађанима. Нисмо успели да користимо овај алат и нисмо пронашли ефикасну замену за њега.

Сада су важне поруке које су нам грађани послали. Ови избори су нам били лекција. Прихватамо јер је политика наша стална школа. Били смо несавршени против савршене заједнице капитала. Сви су се удружили да данас заједно спашавају престоницу. Подели у богатству и придружи се политици. И у једном и у другом, Самопоштовање је сметња!

Данас нас сви политички ентитети копирају. Али они нас копирају нашим методама. Они желе да победе као ми али не да постану као ми. Ово је суштина тога. Нисмо победили зато што смо протестовали већ зато што смо били у праву. На изборима 14. фебруара нисмо гласали за наше методе већ за наше сврхе.

Ослобођење још није достигнуто и за њега се морамо борити. Наша борба је дужа од тога. Нити смо уморни нити одустајемо. Косово је превише вредно да би било препуштено корупцији. Желимо најбоље Косову и општинама. Било да се ради о естетским или смисленијим променама, у таквим стварима ћемо честитати и уживати. У одсуству ћемо их тражити.
Велика је наша нада. Јер наша активност је трајна“, наводи се у саопштењу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс