Србија

Велики обрт! ЈЕЛЕНА МАРЈАНОВИЋ НИЈЕ УБИЈЕНА НА НАСИПУ У БОРЧИ! Човек који је водио истрагу објашњава и како се дошло до тог закључка!

Жарко Поповић, бивши шеф одељења за крвне деликте МУП-а у време кад је убијена певачица Јелена Марјановић, анализирајући истрагу овог случаја закључио је да певачица није убијена на насипу у Борчи, где је њено тело пронађено.

– Зоран Марјановић није требало да буде задржан 48 сати без неког валиднијег доказа. Он је пуштен и после тога више нема привођења и звања на разговор везано за њен нестанак и убиство. Полиција је након тога морала да нађе јаке доказе против њега да би га привела. Направљена је грешка, нико то није намерно урадио – навео је Жарко Поповић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, на лице места су када је тело пронађено послати ватрогасци.

– Они имају сву потребну опрему да тело извуку из канала, а да га не оштете. Положили су је на травнату површину поред канала. Инспектор је прегледао тело, на руке се стављају папирнате кесе како се би се спречила контаминација трагова. На глави је откривено више расекотина у пределу теменог дела што указује да су нанети неким оштрим предметиом. Биле су дуже и са оштрим ивицама, попут већег ножа или сатаре. Нелогично је да говоримо о тупом предмету, пошто он изазива звздасте повреде, напрслине и већа улегнућа – навео је Поповић.

Колеге су прегледале и ширу околину, нису пронађени никакви трагови. Врло се лако могао извући закључак да то није лице места. Да је она ту донета и бачена. То потврђује и налаз судске медицине, који су нашли у њеним плућима и стомаку воду. То значи да је дисала када је бачена у канал.

Како је указао, и висока температура је учинила своје.

– Дошло је до јаких морфиолошких промена на њеном телу, покушаји да се нађу хемијски и биолошки трагови није био успешан – рекао је Поповић.

Марјановић је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнео своју одбрану, негирајући да је убио супругу, која се бавила певањем народне музике. Оптужен је за кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора до 40 година и брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену Марјановић на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је прошле године суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге. Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у ком је био 10 месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по дана након убиства.

И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс