Србија

Велико обрт! ЗАШТИЋЕНИ СВЕДОК: Елез решава најмање четири ликвидације у Београду у које је умешана и Дијана Хркаловић?

Због веза са криминалцем из Босне Хркаловићева је раније саслушавана и тада је тврдила „да га она није штитила“, али наводно постоје докази да није говорила истину

Дарко Елез, који је у БиХ осуђен на 15 година затвора на основу признања кривичних дела, могао би да реши најмање четири убиства која су се догодила у Србији, уколико одлучи да сведочи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како Курир незванично сазнаје, од његовог исказа могла би да зависи и даља судбина бивше државне секретарке у МУП Србије Дијане Хркаловић, пошто је преткривични поступак о њиховој наводној сарадњи покренут још пре неколико месеци. Извори упућени у исказ Елеза, откривају да он има само два захтева.

Добио 15 година

– Оно што је Елезу важно су заштита породице која живи у Србији и враћање српског држављанства, које му је одузето. Свестан је да ће иза решетака бити наредних 15 година. Евентуалним сведочењем могао би да пружи заштиту породици, али и да олакша свој положај – објашњава саговорник Курира. Подсетимо, Елез је до 21. децембра 2020. живео код Београда и имао фирму на женино име. Ухапшен је по потерници из Босне и 3. марта изручен је тој држави.

– Он зна много и могао би да понуди доказе, али и сведочење о кривичним делима, са којима се у везу доводи Дијана Хркаловић, која је у притвору због трговине утицајем. Оперативне информације указују да је она умешана у убиство адвоката Драгослава Мише Огњановића, због чега се тада наводно обратила Елезу – открива извор и додаје да оперативне информације указују још да је он лично пратио адвоката, а да је у злочин умешан и Страхиња Стојановић, који је убијен у експлозији бомбе.

– Осим за убиства Огњановића и Стојановића, који је после убиства адвоката наводно ушао у сукоб са Елезом, могао би и да одговара на питања о ликвидацији Синише Милића у јуну 2018, који је био шеф обезбеђења Филипа Кораћа, једног од најближих сарадника Луке Бојовића. Иначе, адвокат Огњановић заступао је и Кораћа и Милића. Још једно убиство које је остало нерешено, а доводи се у везу са истом групом је и ликвидација Драгослава Милорадовића, Бојовићевог кума у мају 2018 – подсећа извор и додаје да је Огњановић убијен у јулу те године.

Робијао у Србији

– Има индиција да је њен налог био да се ти разговори „склоне“. Сва тројица убијених у то време, била су на тајним мерама посебног дела полиције којим је наводно управљала Хркаловићева – додаје он.

Саговорник подсећа и да је она пре хапшења, била позвана да у УКП одговара на питања о контактима и односу са Елезом. – Тврдила је да их није било и да га она није штитила, а постоје докази да није говорила истину – додаје извор.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс