Србија

ВУЧИЋ БРАНИ СНС АКТИВИСТУ КОЈИ ЈЕ БАГЕРОМ КРЕНУО НА ЉУДЕ: То је његово уставно право

Говорећи о багеру који је на јучерашњем протесту у Шапцу кренуо ка људима који су болокирали пут, председник Србије Александар Вучић навео је да он ништа лоше није урадио, да је то што се кретао било његово уставно право.

Вучић је гостујући у емисији Хит твит рекао да су организатори јучерашњег протеста „покушали да преузму примат од мејнстрим странака, које, па чак и Ђилас, не би никад позвале грађане да блокирају путеве“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Зашто се то не ради? Зато што тиме газите све. Ти који су то организовали су чисти политички криминалци. Устав републике Србије, Члан 39 каже: Свако има право да се слободно креће у Србији. Слобода кретања се може ограничити само законом ако је то неопходно…”, навео је Вучић.

Додао је да је на делу било кршење уставних права грађана Србије.

“Ви кажете неко је тако наишао багером. Па могао је да наиђе чиме хоће, слободан пут. То је његово право да наиђе чиме хоће. Какви људи? Њему пут може да запречи само државни орган. А нема право да му запречи пут било ко други, а они су запречили и багерима и булдожерима и тракоторима”, рекао је Вучић и наставио:

“И он човек иде сасвим полако, није батинаш за разлику од оних које сте могли да видите да су доведени као батинаши да би такве људе тукли. Они га још пребијају, а какво је он то право њима угрозио? Шта је он то против њих учинио? Па ништа. На знају шта да кажу. Да ли их је спречавао да негде оду, да негде дођу, врате се. Није ништа. Али баш их брига.”

Подсећамо, током јучерашњег дана појавио се снимак на ком се види како напредњаци багером покушавају да прођу кроз групу људи, док их је пратила група момака са летвама и чекићима у рукама.

Окупљени грађани су покушали да зауставе багер, међутим, возач је одлучио да настави са вожњом, што је изазвало револт демонстраната. Због тога се један од учесника протеста и попео на машину како би физички зауставио напредњаке у њиховој намери да са багером уђу у окупљену масу.

Мушкарац са снимка је због тога синоћ ухапшен и одведен у полицијску станицу у Шапцу.

Извор: Нова