Србија

ЗАБЕЛЕЛА СЕ СРБИЈА: Први снег направио колапс, возила попречена по путу (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Републички хидрометеоролошки завод најавио је данас снег на планинама у земљи што се већ обистинило и Златибор се забелео. Међутим, у наставку, РХМЗ прогнозира да би и престоница могла да се забели до краја вечери.

– У току поподнева у већем делу местимично слаба киша, на високим планинама слаб снег – пише на сајту РХМЗ и то се већ испунило на Златибору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Први снег који је током претходних сати падао на територији Златибора већ је направо колапс у саобраћају. До застоја је дошло испред једног од тунела који води до ове планине, пише „РИНА“.

– Чекамо скоро пола сата да наставимо пут, колона је огромна. Рекли су нам да ће доћи полиција како би се регулисао саобрћај на овој деоници – каже за РИНУ један од возача који се затекао на магистралном путу ка Златибору.

Услед падавина, неколико центиметара снега има и на коловозу, па се возачима саветује додатан опрез и не кретање на пут без неопходне зимске опреме.

За крај новембра обелели су планински врхови у Западној Србији, снега осим на Златибору има на Златару и Муртеници.

Ипак, током вечери метеоролози очекују и осетни пад температуре као и могуће падавине у нижим пределима.

– Увече и у току ноћи пад температуре, суснежица и снег и у нижим пределима. У брдско-планинским пределима стварање мањег снежног покривача, понегде и у нижим пределима. Снежне падавине углавном јужно од Саве и Дунава. У Београду у току вечери и ноћи слабе падавине, у нижим деловима киша, у вишим суснежица, а у вишим деловима периферије и снег (Космај-Авала) – стоји на сајту РХМЗ.

Извор: Блиц

Ознаке