Србија

ЗАБОРАВИО ЈЕ ТОРБИЦУ СА 12.000 ЕВРА У КАФАНИ: За сто села породица са децом, отац је узео, а сад му прети робија (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм принтскрин

НА Инстаграм профилу „Мој Београд“ данас је објављен снимак из ресторана на Аутокоманди, на ком се види како су мушкарац и жена с двоје мале деце наводно узели торбицу коју је заборавио други гост.

У торбици је, како се наводи, било 12.000 евра. Власник Исо Мурић сада нуди новчану награду за оног ко препозна овај пар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Дана 4. новембра, пре почетка фудбалске утакмице у ресторану Старо Ужице на Аутокоманди, за столом десно седела су два мушка лица, један од њих који носи црну јакну оставио је торбицу на столицу ( заборавио). Након њиховог одласка , за сто седају мајка и два малолетна дечака, после пар секунди им се прикључио отац, који је уз ширење тренерке ( прикривање камере ради заштите мајке) узели торбицу у којој се налазио новац -12000€ и комплетна документа на име Исо Мурић. Уколико неко препозна породицу са слике и снимка да се јави у инбокс – новчана награда за информације !!! – наведено је на Инстаграм профилу „Мој Београд“.

Снимци са сигурносних камера послати су надлежним органима, а очекује се да мушкарац који је однео торбу ускоро буде ухапшен.

По Кривичном законику ако неко прибави туђу покретну ствар, до које је случајно дошао или је пронашао, казниће се новчаном казном или затвором до једне године. Овакво кривично дело зове се утаја, јер је неко нешто утајио, прикрио. У тим ситуацијама када неко нешто нађе, врло је битна ствар да је имао могућност да је врати, или однесе у најближу полицијску станицу, а није то учинио. Због тога се третира као утаја. Такође висина новчане казне зависи од вредности ствари коју је пронашао.

Према члану 210, Кривичног законика, ако је вредност нечега што је неко узео, мања од 5.000 динара, особа се не може теретити због тога.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Извор: Курир.рс