Србија

АЛБАНЦИ МАСОВНО НАПУШТАЈУ Косово! Стручњак открио драстичан податак! Ево шта се крије иза свега!

Тензије у Приштини добрим делом су одраз љубоморе јер Албанци јасно виде да је ситуација на северу Косова и Метохије много боља у свим областима него у осталим деловима покрајине, сматрају стручњаци.

– Што се тиче аспекта безбедности, најзадовољнији сам што смо успели да једну озбиљну организовану криминалну групу ухапсимо и да лишимо слободе, без иједног испаљеног метка. То је велики успех – рекао је професор Илија Животић са Факултета безбедности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Др Зоран Милосављевић истиче да је најбитније сачувати мир и стабилност.

– Пре свега рекао бих да је година за нама била успешна. Прво и основно је мир и стабилност. Без тога нема ни економског јачања. То је оно што ће нам бити фокус у наредном периоду. Пре свега очување здравственог система. Србија је показала да је овако мала много јача од неких већих система. Ми смо отворили и границе за своје комшије – рекао је др Зоран Милосављевић са Института за политичке студије.

Стручњаке радује и стање на Косову и Метохији.

– Видите и демографске податке. Са простора Косова и Метохије се исељава највећи број људи у Европи. Албанци одлазе јер немају посао. То су драстичне цифре. То је најбољи показатељ шта ће се дешавати. Хрватска пре свега лобира за њих. Никаква тајна није. Били су савезници још за време грађанског рата у Хрватској, а касније и на Косову и Метохији. Са друге стране, што се тиче Косова и Метохије, мислим да радимо једну одличну ствар. Неке тензије у Приштини су само одраз љубоморе јер уколико видите колико се само станова и кућа изградило на северу Косова и Метохије и колико смо болница, школа и вртића обновили, биће вам јасно – рекао је Илија Животић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс