Србија

Батинаши се препали ХЕРОЈА СА КОШАРА, а онда након блокада кренули да пресрећу и застрашују људе (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Током блокаде у Београду, режим Александра Вучића је спао на једног бота у алкохолисаном стању, који једини био спреман да по налогу нападне народ током блокаде аутопута јер су се плаћени СНС функционери и батинаши очигледно препали хероја са Кошара и осталих демонстраната, али су зато након блокада почели да јуре људе док су се враћали с протеста и застрашују их.

Исто су радиле усташе јурећи српске жене и децу по збеговима, о чему су опширно писали аустроугарски фелдмаршали у Великом рату питајући се: „какви су то мушкарци и колике су то кукавице, кад дезертирају и беже из рова од рата, а онда јуре цивиле да муче и убијају да би себи доказали да су храбри?“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С обзиром на то да су у Шапцу користили и маљеве против српског народа, јасно је чији су потомци.

Што се тиче данашњег бешчашћа, група младића у црним јакнама (боја у складу са НДХ традицијом), којих нигде није било током блокада, измилела је из „мишје рупе“ кад су отишли хероји са Кошара, ратни ветерани и Народне патроле, па кренули да пресрећу обичне грађане у близини Сава центра док су се враћали кући. Циљано су бирали жене, девојке и старије људе.

– Застрашују људе око Сава Центра након протеста. Четири особе да сам видео су зауставили. Обичне грађане, обичног изгледа. Саво Манојловић, знам да не учествујеш, али реагуј – написао је човек који је поставио видео на Твитер.

Како се на снимку може и видети, група младића је пресретала грађане, а тврди се и да су показивали значке (полиције и службе безбедности) и људима говорили да крену са њима.

Овакве ситуације дешавале су се на протестима и раније када су активисти и грађани привођени, полицајци бацали жене преко банкина пипајући је по гениталијама, али и када су припадници МУП-а застрашивали грађане пред протесте и долазили да их упозоре на кућну адресу.

Подсетимо, данас су се, трећи викенд за редом одржавале блокаде у 50 градова широм Србије због доласка Рио Тинта у Србију.

Извор: Србин.инфо/Директно