Регион

БОСНА ПРЕД РАСПАДОМ, СРПСКА СПРЕМНА ДА КРЕНЕ КА ИЗЛАЗУ!

Фото: Јутјуб

У Бањалуци је данас почела 24. посебна седница НСРС о преносу надлежности, којој присуствују српски члан Председништва БиХ, председница Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Српске, као и лидери политичких партија са седиштем у Републици Српској

У уводном излагању на посебној седници на чијем дневном реду је враћење одређених надлежности са БиХ на Републику Српску, Додик је рекао да је ово посебан дан за Републику Српску, као и да не жели бољи аранжман само за Српску, већ и за БиХ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

БиХ и Република Српска су пред тешким изазовима, ако се они не превазиђу прети опасност да ће се БиХ распасти, а Српска кренути ка излазу.

„Дајте да искористимо овај тренутак да утврдимо шта БиХ треба да ради, а шта треба да престане да раде“, рекао је Додик.

Сматрамо, казао је, да БиХ иде у правцу који је за Српску неприхватљив.

„Имам осећај да БиХ иде у кривом правцу, једна за другом мењају се надлежности БиХ, а нико не показује кајање и забринутост“.

По окончању расправе најавио је да ће народ на референдуму одлучити о новом уставу Српске. Верује, казао је, да је договор о будућости БиХ могућ. Седницу НСРС уживо преносе портали у Републици Српској и Федерацији биХ.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг