Србија

БОЖИДАР БАТИЋ УПЛАТИО БЕОГРАЂАНКИ 55.000 ДИНАРА, ОДМАХ ЈЕ ВРАТИЛА НОВАЦ: Нена није хтела туђе, а онда…

Кад је неко човек у бити, навикнут је да чини добро и да на свет око себе гледа приземно, више срцем него очима, баш попут једног предузетника са леве обале Дунава.

Наиме, уочи празника, овај предузетник је одлучио да награди своје запослене, али приликом уплате новца није ставио своје име, већ симболично – Божидар Батић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ову топлу причу о људскости, части и поштењу, како „Божидара Батића“ тако и једне од његових радница, на свом Фејсбук профилу поделила је Борчанка, Нена Ловре, актер догађаја који је разгалио срца великог броја људи на друштвеним мрежама. Када је „Божидар“ уплатио новац на шалтеру у банци код Нене, једна девојка која ради код њега, контактирала је банку, са речима како жели да врати новац у износу од 55.000 динара ономе ко јој је уплатио, не знајући о коме се ради, пошто, како је рекла, не жели некоме да узима новац, грешком уплаћен на њен рачун.

Објаву вам преносимо у целости:

„Пре пар дана дође комшија да уплати нека средства на рачун, ја помало зачуђена именом на уплатницама, јер знам како се зове, али ‘контам’, можда га неко замолио за услугу, па не коментаришем.

Дан после, јаве ми из платне институције да је по некој уплатници новац враћен и да немају појма зашто. Наравно контактирам комшију, дође јуче и исприча ми, по мени, праву новодишњу причу коју делим са вама. Он је власник мале фирме, послује доста успешно, па је одлучио да своје запослене обрадује за Нову Годину и Божић и отуда оно БОЖИДАР БАТИЋ, намерно није написао Божић Бата, да не буде баш очигледно.

Проблем је настао јер је девојка, чији је налог враћен, кад је добила поруку да су јој ‘легла’ средства, назвала банку и инсистирала да врате пошто она ни од каквог Батића не очекује уплату и то је сигурно грешка и глупо јој је да неко, ко вероватно очекује уплату, буде ускраћен сад пред празнике.

Решили смо проблем, све запослене је ипак обрадовао ‘газда’ мада тај израз баш не воли: ‘Нисам ја газда и нису они моји радници, само раде са мном’, рекао ми је и потврдио да никад нису СВИ ИСТИ, колико год да се користи та флоскула. Оставио ми је стари налог, треба ми за архиву, а чоколада ‘ушушкана’ испод, је нешто, што се њему подразумева. Јер он је Божић Бата“, написала је Нена Ловре.

Извор: Курир.рс/Мондо