Спорт

БРАВО! Велики преокрет Србије – пала је Црна Гора!

Фото: Pixabay.com

Рукометашице Србије победиле су Црну Гору 27:25 (14:18), у мечу првог кола друге фазе Светског првенства у Шпанији.

Србија сада има четири бода у групи – исто колико и Француска, која тек треба да одигра свој меч са Пољском и бод мање од првопласиране Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рукометашице ће још играти против Словеније и Француске, па и даље имају шансе да се пласирају у четвртфинале.

Србију је великог заостатка коштала веома лоша одбрана у првом полувремену, с обзиром да су Црногорке постигле 18 голова у првом делу игре. Погађале су из свих позиција и пред крај првог полувремена су и промашиле неколико зицера.

Одлично је бранила Рајчић и везала је чак четири одбране против наших рукометашица – одбранила је све зицере и тако је Црна Гора успела да се одлепи у првом полувремену.

Водиле су од самог старта, Србија ниједном није имала предност у овом мечу, а од када је Црна Гора у седмом минуту отишла на +3, Србија није успевала да смањи ту разлику.

Константно је Црна Гора одржавала предност и на полувремену је имала +4 (18:14).

Рисовић је фантастично бранила на старту другог полувремена, а у нападу је бриљирала Радојевић и Србија се вратила на два гола заостатка.

Црна Гора није дозвољавала Србији да се врати на гол заостатка и наше рукометашице су у два наврата пропустиле прилику да се примакну, пошто је Рајчић опет одлично бранила.

Јовановић је добила директан црвени картон после само десет секунди на паркету и тада је Црна Гора опет отишла на +3 после добро изведеног седмерца.

На десет минута до краја Рисовић брани зицер на -2, па Јањушевић погађа и враћа Србију на само гол заостатка.

Рисовић је наставила фантастично да брани, а у нападу је прво Ловрић погодила за изједначење, па за вођство погађа Стаменић у контри.

После још једног одбрањеног зицера Рисовић, Лишчевић погађа за +2 и ту је меч био решен.

Србија данас игра против Француске.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Б92