Свет

БРИТАНСКА ГАРДА ГАЗИ СВЕ ПРЕД СОБОМ! Краљичин војник „прегазио“ дете током марша, шок снимак подигао буру (ВИДЕО)

Британски краљевски гардисти познати су по томе да их ништа не може омести док изводе стројеве, али једног од њих није зауставило ни то што му се дете нашло пред ногама.

Снимак смене страже испред Лондонске Куле у среду подигао је буру на друштвеним мрежама. На њему се виде двојица гардиста како марширају док се око њих налазе пролазници који их посматрају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ове смене страже су увек атракција и људи се гурају да их сниме, па је тако било и са породицом туриста са дететом.

У једном тренутку, дете се појавило испред гардиста, један од њих викнуо је како би га упозорио, а потом га и прегазио. Дете је завршило на земљи, али је брзо устало.

Војници су део Краљичине гарде, пука британске војске задужене за заштиту монархије, укључујући и Бакингемску палату, а познати су по својој озбиљности.

Портпарол војске рекао је британској радио станици „ЛБЦ“ у среду да је „свестан инцидента у Лондонском торњу раније данас током рутинске патроле“.

– Војник је покушао да прескочи дете и наставио је по својој дужности. После инцидента, војник је погледао дете и уверио се да је све у реду – казао је.

Међутим, на друштвеним мрежама су се појавили оштри коментари.

– Свим људима који кажу да они само раде свој посао – ако ваш посао укључује гажење деце, у томе је проблем – написао је један ТикТокер.

– Не би убило чувара да је ходао око детета. Ако су у питању одрасли то могу да разумем, али ако је дете, можете направити изузетак – прокоментарисао је други.

Извор: Блиц