Свет

ДОНЕЛИ СУ ОДЛУКУ! Нове мере: Маске и на улицама!

Скијаши су се овог викенда вратили на падине италијанских Алпа након две сезоне које је уништила пандемија ковида-19 и упркос претњи коју сада представља варијанта омикрон.

Неколико скијалишта је већ прошлог викенда покренуло своје жичаре, попут Червиније и Кортине д’Ампецо, али сезона је заиста почела јуче у читавом алпском ланцу, преносе италијански медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ово ће бити година наставка скијања након затварања због пандемије, које је посебно тешко погодило овај сектор, који није радио уопште током зиме 2021. као ни претходне 2019./2020.“ нагласила је у саопштењу председница Националног удружења оператера жичара Валерија Геци.

Нове мере

У Италији се уводе и нове мере, па тако уочи великих куповина пред Божић, све више италијанских градова уводи обавезно ношење маски у градским средиштима. Нови градоначелник Рима Роберто Гуалтијери потписао је налог у среду а по том налогу, од ове суботе, закључно с 31. децембром, људи ће у великим деловима градског центра морати да носе маске, чак и на отвореном

Између осталог, новим мерама су погођена и популарна туристичка места Рима на Шпанском тргу и позната трговачка улица Виа дел Корсо.

Сличне мере и на северу земље

На северу Италије, у метрополама Милану, Бергаму и Болоњи сличне мере су већ уведене.

Такође, у главном граду Пијемонта, Торину, градоначелник Стефано Ло Русо потписао је одлуку која обавезује људе да носе маске за лице читавог дана у неким деловима градског центра, док је у неким деловима не морају носити од увече до идућег јутра.

У Италији су здравствени стручњаци већ више пута наглашавали важност ношења маски за заштиту од корона вируса.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Танјуг