Свет

ЕВРОПА НА ИВИЦИ НАЈВЕЋЕГ РАТА ИКАДА! Ова одлука је увод у СТРАШНЕ ДОГАЂАЈЕ! Ево шта се дешава!

Усред најава метеоролога да ће Европу задесити једна од најоштријих зима последњих година, Немачка одбија да изда дозволу за гасовод Северни ток 2, што би могло да изазове несагледиве последице и увуче Стари континент у рат неслућених размера!

Подсетимо, немачки енергетски регулатор Федерална агенција за мреже саопштила је да не очекује да ће у првој половини 2022. донети одлуку о сертификацији гасовода Северни ток 2. То значи да постоје велике шансе да у једмом тренутку радијатори широм Европе остану хладни, што би изазвало немире са несагледивим последицама у Европи. То би, међутим, тек био почетак пакла који прети Европи ове зиме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, последице немачке одлуке прелиле би се и на Украјину, тачније Донбас, оцењују руски аналитичари. Украјинске власти су одлуку Берлина о Северном току 2 схватиле као знак подршке, што може довести до страшних последица и то нападом Кијева на Донбас.

„Кијев је ово схватио искључиво као подршку својој линији. Ово је полигон за страшне и непредвидиве догађаје који могу довести до катастрофе на југоистоку Украјине“, рекао је шеф Института за истраживање политичке економије новог друштва Василиј Колташов.

Како су не само руски, већ и заподни аналитичари у више наврата последњих дана упозорили, тај сукоб би аутоматски рапламсао рат несагледивих размера у залеђеној Европи којој би Русија потом у потпуности обуставила испоруку гаса.

Да цела ситуација, нажалост, иде у том правцу потврђују и најновији потези ЕУ. Словеначки премијер Јанез Јанша изјавио је данас да европски лидери разматрају увођење нових санкција Русји, а једна од мера је блокада гасовода „Северни ток 2“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс