Србија

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБРЕНОВЦА ЧУЧКОВИЋ: Грчић је страшило из печењаре (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић типичан је представник политичког прелетача. Пре него што је постао „поносни“ члан Српске напредне странке о садашњим сарадницима је говорио све најгоре, али се мишљење брзо промени, па му није дуго требало да се прешалта и да почне да вређа опозицију.

А Чучко је некад, док је био члан Г17 плус, имао штошта да каже на рачун напредњака, а једна од његових мета био је Милорад Грчић, в. д. директора ЕПС-а, за кога је председник општине Обреновац говорио да је „страшило из печењаре“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Занимљиво, сада су Чучковић и тај исти Грчић на истој страни и у истом сосу, будући да грађани Обреновца протестују због њихове неспособности, будући да су по снегу и хладноћи остајали без грејања и воде, те траже оставке и њихову одговорност.

Позиција и привилегије наводе људе на разноразне ствари, а то се може видети и на примеру Чучковића који је некада најоштрије критиковао садашњу власт, а затим прешао, нигде другде, него у СНС.

– Желим овде да заокружимо могућност да млади људи не бирају партијске књижице, него да имају могућност да имају радне књижице – рекао је давне 2014. године Чучковић на митингу Уједињених региона Србије.

Он је, међутим, на позицију члана Управног одбора ЈАТ-а дошао са 27 година, а када је упитан да ли мисли да је то нормално и које су то компетенције које је имао да би на ово место дошао, Чучковић је ноншалантно одговорио да је имао искуство од три године управо „у Управном одбору ЈАТ-а“, где је радио „даноноћно“.

Посебан пик од људи из гарнитуре СНС-а, Чучковић је имао на директора ЕПС-а Мирослава Грчића, са којим се често налазио у вербалним окршајима.

– И толико вас волим, да када бих морао да бирам да са вама умрем, или да живим са страшилима из печењаре, бирам да умрем. Ја политику схватам као могућност да помогнем другима, а не себи. Ја политику схватам на тај начин да ми имамо радосне и насмејане људе, џаба ми што сам председник тужном народу. Не треба ми то. И када каже Грчић да сам ја лажни председник, о томе ћете одлучити ви, а не он. Тужна је наша судбина што је он заиста директор и што он одлучује о томе како ће највећи српски гигант да ради. Ми смо били против њега лично и 2004. године, када је отимао и крао одборнике – говорио је Чучковић док је још увек био члан Г17 плус.

А онда је Чучко своје идеале и обећања народу заменио за позицију у СНС-у и политичку функцију. Тако је 2015. цела посланичка група предвођена Чучковићем прешла у СНС.

– Те тешке околности које су задесиле Обреновац показују на који начин се СНС понаша када су такве ситуације у питању. Захваљујући председнику Владе господину Александру Вучићу, један државнички однос са истанчаним осећајем за сваку улицу и породицу у Обреновцу – хвалио је након поплава у Обреновцу државни врх Чучковић.

И тако је Чучковић од критичара власти који је говорио „уместо Вучка бирам Чучка“, постао један од оних који клече пред режимом.

Извор: direktno.rs