Свет

ХОРОР! Полицајац убио супругу и још петоро, па пресудио себи!

Кенијски полицајац убио је пет особа у главном граду Најробију у уторак, а затим је извршио самоубиство, саопштила је полицијска управа за кривичне истраге (ДЦИ).

Полицајац је прво пуцао и убио своју жену у њиховој кући пре него што је кренуо са својим службеним оружјем АК-47 да убије још четири особе, објавила је дирекција на свом налогу на Твитеру, описујући убицу као „помахниталог полицајца“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Након што је убио тројицу, полицајац је затим окренуо оружје ка двојици возача мотоцикла, саопштила је полиција, преноси Ју-ЕС њуз.

Френсис Вахом, полицајац задужен за област Дагорети у Најробију, раније је потврдио инцидент и оценио да је број људи које је полицајац убио порастао на шест.

Полицијски извештај такође наводи да је број мртвих био шест особа.

Бесни становници у близини места где се инцидент догодио касније су запалили гуме на путу у знак протеста против насиља, рекао је Ројтерсов сведок.

У инциденту 2010. године, полицајац у граду Сиакаго, 120 км североисточно од Најробија, убио је 10 људи, укључујући двојицу његових колега.

Портпарол полиције рекао је да у тренутку, када је полицајац покушао да се убије, понестало муниције, приморавши га да се преда полицији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс