Србија

ЈЕ*ЕМ ВАМ МАТЕР СРПСКУ, КРСТ ВАМ ЈЕ*ЕМ! Сулејману прети дуга робија због претњи у авиону (ВИДЕО)

Фото: Реддит принтскрин

Кривични законик препознаје чланом 317. кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости

Против Сулејмана Имамовића (58), држављанина Данске, а пореклом из Тузле, који је вређао и претио због ванредног слетања авиона на београдски аеродром Никола Тесла, после додатних консултација са Тужилаштвом поднете су кривичне пријаве за кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кривични законик препознаје чланом 317. кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

Према том члану закона, свако ко изазива или распирује националну, расну или верску мржњу, или нетрпељивост међу народима или етничким заједницама које живе у Србији, казниће се затвором од шест месеци до пет година.

Такође, он може бити кажњен и због кривичног дела против безбедности јавног саобраћаја.

Према члану 292. који се тиче угрожавања безбедности ваздушног или поморског саобраћаја или непокретне платформе, наводи се следеће:

– Ко насиљем према лицу у ваздухоплову, на броду или непокретној платформи која се налази у епиконтиненталном појасу, односно њиховом терету, постављањем или уношењем у ваздухоплов, на брод или непокретну платформу експлозивне или друге опасне направе или супстанце или уништењем или оштећењем или ометањем уређаја за навигацију или проузроковањем друге штете ваздухоплову, броду или непокретној платформи доведе у опасност безбедност ваздушног саобраћаја или поморске пловидбе или безбедност непокретне платформе, казниће се затвором од две до десет година.

Подсетимо, авион мађарске авио-компаније који је летео на релацији Билунд—Тузла синоћ, око поноћи, ванредно је слетео на Аеродром Никола Тесла због лоших метео услова у Тузли.

Сулејман Имамовић је изреволтиран што слеће у Србију псовао све српско, пкушавајући насилно да изађе из авиона.

Погледајте видео:

Извор: Курир.рс / С. Трајковић