Русија

Језиво упозорење! ДОШЛО ДО КРАЈА И НЕМА ПОВРАТКА? – Званично из Москве: Русија почела припреме за рат са НАТО

Руско министарство спољних послова: Русија спрема опасан војни одговор НАТО-у због распоређивања трупа близу руских граница

Ако НАТО одбије да пружи безбедносне гаранције Русији, руска страна ће дати разорни војни одговор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков рекао је да би игнорисање захтева Русије да јој се пруже безбедносне гаранције, не само да би започело нову рунду конфронтације, већ би руска страна такође била спремна да да разорни војни одговор.

Податке о овом конфликту који се спрема даје руска новинска агенција РИА Новости.

Тренутно ни САД ни НАТО нису одговорили на руски захтев за гаранцијама безбедности, а ако таква реакција не уследи у блиској будућности, онда ће се односи Русије и НАТО-а озбиљно погоршати.

Рјабков није дао било какве конкретне информације, међутим, по свему судећи, можемо говорити о размештању додатних борбених авиона и ракетних система директно у близини граница НАТО-а, укључујући и територију суседне Белорусије.

Истовремено, нешто раније, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да Северноатлантска алијанса не намерава да пружи Русији никакве гаранције да Украјина и Грузија неће приступити војном блоку, истичући тиме да Запад не намерава да делује против својих интереса.

Судећи по свему што се догађа последњих месеци рат Русије и НАТО је веома близу. Шта ће Европа радити, врло је вероватно да ће размишљати тек после рата – када буде касно.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs