Свет

КЕДМИ ШОКИРАО ЕВРОПУ: Путин је одлучио, никад га нисам таквог видео, неће бити добро за…

Бивши шеф израелске службе „Натив“ Јаков Кедми назвао је јединственим говор руског председника Владимира Путина на годишњој конференцији за новинаре.

Током разговора са новинарима 23. децембра, руски лидер је доста времена посветио спољнополитичким питањима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, између осталог, скренуо пажњу на предлог Руске Федерације Америци да правно консолидују гаранције међусобне безбедности.

Израелски експерт Јаков Кедми, коментаришући говор Владимира Путина, констатовао је самоуверену и тврду позицију шефа државе, који одбија да се помири са тренутним стањем ствари.

„Никад нисам видео и чуо таквог Путина. Говорио је веома тешко, веома тешко. Више од његових речи и тона показивали су његови гестови, говор тела. Они су показали одлучност и непомирљивост боље од било које речи“, рекао је специјалиста у емисији ТВ канала „Русија 1“.

Према речима Кедмија, он први пут примећује тако јасну демонстрацију говора тела председника Руске Федерације, што је у супротности са његовом специјалношћу. И, очигледно, намерно је то урадио.

Поред тога, најважнији сигнал је Путиново позивање на време када је амерички председник био Вудро Вилсон. Тако је, сматра експерт, руски лидер оцртао трајање жеље Вашингтона да оконча Руску Федерацију, а пре тога и Совјетски Савез.

Није узалуд у председниковом говору, који је по много чему шокирао Запад, помињање Пољске и Румуније.

Данас управо ове две земље у смислу распоређивања НАТО наоружања представљају највећу војну претњу Русији.

Пре свега, реч је о ракетним системима, чијој се појави у Европи противи Москва.

И поред тога што шеф Русије није почео да говори о последицама одбијања Запада од предлога Москве, руководство САД, и власти земаља ЕУ очигледно су осетиле зебмју и страх од ових прикривених претећих сигнала, резимирао је Кедми.

Извор: Wебтрибуне.рс