Србија

КОМШИЈЕ ТРАЖИЛЕ ДА СЕ УКЛОНИ РАМПА ЗА БОЛЕСНОГ ДЕЧАКА: „Не можемо да прођемо“

ВЕЋИНА станара зграде 117 у улици 3. октобар у Бору није показало хуманост – тачније, 21 породица од укупно 31 изјаснило се да је за уклањање рампе подигнуте због Николе Смоловића који има само седам година и болује од целебралне парализе. О овом проблему нису желели да причају најмеродавнији у згради управник и његов заменик, а према оцени већине станара разлози за рушење рампе су објективни.

– Знамо ситуацију и жао нам је дечака, али нас нико ништа није питао када се градила та рампа. Доста је широка и нема места да прођу остали станари – рекла је за РТВ Бор Кристина Ћирић, станар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Рампа мора да буде 110 центиметара ширине, јесте мали простор између зида и рампе, али да је била завршена, да су постављени гума и рукохвати могло је да се иде преко ње – објашњава Добрица Ђурић, члан градског већа у Бору.

Да би малом Николи олакшали детињство, а родитељима ублажили тешку муку, Град Бор је подигао рампу пре неколико месеци, након што им се породица обратила за помоћ. Грађевински инжењери су предложили рампу која према правилнику испуњава све стандарде. До сада је у Бору саграђен велики број рампи за инвалиде и никада није било сличних проблема.

Извор: Nportal