Русија Свет

МЕДИЈИ: Путин има план! Немачки Билд објавио 3 правца ‘руске инвазије на Украјину’, заузеће две трећине земље!

Фото: Јутјуб

Русија ће у три фазе заузети приближно две трећине територије Украјине, пише немачки дневник Билд, наводећи да је сазнао детаљне планове за руску инвазију на Украјину. Лист се позива на изворе из НАТО и украјинске обавештајне службе

Немачки дневник тврди да је сазнао детаље планова Русије, који, према речима једног високог официра, „леже у фиоци и Путин још није одлучио да ли ће бити спроведени“. Међутим, распоређивање трупа у априлу показује „да се чини да Кремљ иде ка спровођењу својих планова за напад“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према налазима Билда, „максимални планови“ Русије за рат са Украјином познати су од средине октобра.

„ЦИА их је пресрела из војних комуникација, прво обавестивши своју владу, која је обавестила НАТО у новембру. Ово је први објавио Вашингтон пост. Према овом листу, Путин би могао да пошаље 175.000 војника у иностранство“, пише немачки дневни лист.

Према високорангираном безбедносном извору, да је Путин дао наређење за напад, руска војска би „истовремено покренула напад са северног Крима кроз сепаратистичке области на истоку и северу” Украјине. Ово је мишљење и НАТО и украјинске војне обавештајне службе. Напад би могао да се догоди „крајем јануара, почетком фебруара” ако Украјина и НАТО одбију да пристану на Путинове захтеве.

„Други људи око НАТО-а виде напад у три фазе, од којих би свака могла бити последња операција ако реакција Запада на инвазију доведе до поновне процене ситуације“, рекли су немачки новинари.

У првој фази инвазије, јужни део Украјине ће бити заузет „да се обезбеди снабдевање Крима и да се Украјина одсече од мора и тако прекине њено снабдевање“, рекао је безбедносни званичник за Билд.

Русија планира да користи десантне бродове превезене из Балтичког мора на пролеће „за транспорт тенкова и трупа са Крима до предграђа Одесе“, рекао је високи западни обавештајац. Други високи војни званичник рекао је да руски планови предвиђају искрцавање „источно од Одесе између Фонтанке и Коблева“ и околине Одесе.

У исто време у региону Херсона биће изведене „ваздушне операције специјалних снага“ , које ће блокирати мостове преко Дњепра и тако прекинути снабдевање Украјинаца. Са Крима ће се вршити артиљеријска ватра на украјинске положаје.

„Руске оклопне јединице, уз подршку морнарице и ваздухопловства, напредоваће западно од окупиране територије Донбаса у источној Украјини, написао је он.

Друга фаза предвиђа да ће „паралелно са првом фазом рата, Путиново ваздухопловство и балистичке ракете ослабити војни потенцијал Украјине широм земље“.

„Уколико Кремљ одлучи да постоје услови за то, руске тенковске јединице могле би да пређу границу у области Луганска и Харкова и пређу у градове Дњепар и Полтаву“, пише Билд. „Прво ће опколити градове и прекинути им снабдевање струјом, гасом и храном. За неколико недеља Руси ће моћи да славе као спасиоци цивилног становништва, да уђу у заробљене градове и спасу украјинско становништво од глади или хладноће“ , рекао је он. официри.

У трећој фази руска војска ће напредовати са севера ка Кијеву. „Наравно, то би могло да се деси на почетку рата, ако околности то захтевају“, рекао је извор за Билд.

„Међу стратезима НАТО-а нема извесности да ли ће режим Александра Лукашенка учествовати у непријатељствима против Белорусије. Иако је Лукашенко то недавно најавио, још увек је неизвесно“, оцењује немачки дневник.

Ако би Белорусија била припремљена као полазна тачка за руске или чак белоруске нападе, руски план би био да опколи Кијев са североистока и северозапада. Руске снаге би тада „марширале до линије Коростен-Уман како би прекинуле снабдевање из западне Украјине, а затим би чекале капитулацију Кијева, а тиме и Украјине под притиском Запада“.

„Кремљ се већ неколико дана плаши да је рат са Украјином неизбежан ако њена влада не одустане од наводних планова да поново преузме Донбас и Крим. НАТО ће такође морати да „гарантује” да Украјина никада неће постати чланица Алијансе. Они повлаче оружје које се наводно налази у Украјини да би спречили рат у региону“, пренео је Билд.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/bild.de