Регион

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! „10-ог увече видећемо има ли договора“

Демократски фронт (ДФ) неће са Демократском партијом социјалиста (ДПС) гласати неповерење влади, казао је функционер тог савеза Андрија Мандић.

Он је наводео да би најгоре решење за постојећу кризу био договор неке од владајућих странака са ДПС-ом за формирање мањинске владе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мандић је казао да му је неко прије годину говорио да ће владу коју су подржали оцјењивати лоше, не би му вјеровао.

“Сви смо имали велика очекивања. Десила се тешка компромитација велике победе и велике идеје. Влада је порушила све демократске стандарде у њу су неки ушли људи који нису били на изборима и који су годинама подржавали ДПС”, рекао је Мандић гостујући у емисији „Патриотске игре“ на Адриа ТВ.

Коментаришући изјаву премијера који је казао да је његова Влада најкомпетентнија у историји, Мандић је казао да ће Кривокапићева Влада остати упамћена по изигравању народне воље.

“Та Влада је служила међународним центрима која није испунила ниједно од обећања које смо договорили прије него што су се формирали. Ниједан инвеститор није дошао, гора је економска ситуација него 2019, незапосленост је на највишем нивоу. Када онда неко каже да је ова Влада урадила много онда вам остаје само да се смејете”, навео је Мандић.

Поновио је да Фронт неће са ДПС-ом гласати неповерење Влади.

“То што ми имамо лоше мишљење о Влади не значи да ћемо правити дилове са ДПС-ом. Какав год да је Кривокапић бољи је од влада које је водио ДПС”, навео је Мандић.

Казао је да неће ићи на свечаност коју Кривокапић организује поводом прве године рада Владе.

“Шта имамо да славимо?”, упитао је Мандић.

Саопштио је да Кривокапић због фотеље и ризика да више не буде премијер није потписао Темељни уговор са СПЦ у мају.

“Ко би пропустио ту прилику због једне фотеље. А сваки функционер ДФ-а, који не иду у цркву тако често као Кривокапић, потписали би Темељни уговор па не да ми је цена фотеља него бих био спреман да решим један проблем због ког су се и организовале литије”, навео је Мандић.

Сматра да ће после локалних избора парламентарна већина смоћи снаге да се иде на избор нове владе.

“Десетог навече констатоваћемо да ли има договора и једно од решења је да се врати мандат и да се иде на изборе. Најгоре решење је да се договара било шта са ДПС-ом. Такве преваре су постојале и раније, али није тада било народне победе као што је била 30. августа. Данас ко би тако нешто покушао тај сигурно не би добро прошао не само на изборима већ у реакцијама љутих грађана који имају право да траже да се правда задовољи”, навео је Мандић.

 

 

 

 

 

 

Извор: CDM