Свет

Најновија вест! НИКО НЕ ЗНА ШТА СЕ ДЕСИЛО: Британци беспомоћно гледали прелете РУСКИХ АВИОНА

Британски носач авиона био је потпуно беспомоћан против руских ловаца и бомбардера.

Пролазак ударне групе британског носача авиона кроз источни Медитеран показао се као веома озбиљна невоља за Лондон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упркос чињеници да је носачу авиона требало нешто више од једног дана да стигне, постало је познато да су ловци и бомбардери Ваздушно-космичких снага Русије увежбавали ударе на њега најмање 30 пута.

Податке о овој теми цитира UK Defence Journal, напомињући да су руске авионе стално пресретали ловци Ф-35.

„Раније су руске летелице пресретане скоро сваки дан, али сада када се ударна група вратила у Медитеран, ово се поново дешава.

У ствари, пријављено је да су Ф-35 са HMS Queen Elizabeth пресрели руске авионе у источном Медитерану више од 30 пута као део ударне групе носача авиона.

Сада када су се бродови вратили у регион након пловидбе из Пацифика, изгледа да се интерес Русије обновио.

У интервјуу Дебори Хејнс из Скај њуза, министар одбране Бен Волас рекао је да је Русија обновила интересовање за HMS Queen Elizabeth и њене авионе Ф-35 док су се враћали кући преко Средоземног мора.

„Није тајна да су Руси били веома заинтересовани за групу носача авиона на путу из Уједињеног Kраљевства – када су носач авиона и група коју је предводила отпловили до Тихог океана – а сада је поново у Средоземном мору“, – према британским новинама.

Осим тога, постоје информације да би руске летелице могле да покушају и да успоставе место пада британског ловца Ф-35 јужно од Kипра, пошто се, према незваничним информацијама, овде кретала руска подморница.

 

Извор: Webtribune.rs