Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Заробљено 17 људи, међу њима и деца! Екипе Горске службе покушавају да се пробију

Горска служба спасавања кренула је јутрос на Маљен где је од суботе увече заробљена група од 17 особа, међу којима има и деце.

Спасиоци ове службе су, како преносе медији, кренули на посебним скијама ка њима.

„Део идемо аутом докле може, а остатак посебним скијама, али још нисмо стигли“, кажу у Горској служби, преносе медији.

Додају да је тај део баш завејан и да се до заробљених људи иде посебним скијама.

„Колико ми знамо има деце у тој групи“, казали су у Горској служби.

Реч је о неколико породица са децом, љубитеља „офроуд вожње“, који су отишли на породично дружење на подручју Маљена, али су се њихова четири џипа заглавила у снежним сметовима на макадамском путу Маљен-Равна Гора, у реону Богданице, на око 9 километара од Тометиног поља.

Са њима је јуче, након пријаве НН особе полицији да их је видео, најпре у контакт ступила Ватрогасно спасилачка бригада из Ваљева, којој је један од младића изјавио да су остали без горива, ствари из два хаварисана возила пребацили у друга два џипа, да се налазе на неутврђеном месту у близини реке Тиња у подножју Маљена, а онда да су успели да пешке дођу до празне ловачке куће Рибница где су наложили ватру и да нису животно угрожени, али да немају хране.

Екипе Ватрогасно спасилачке бригаде покушале су да крену у њиховом правцу и да им допреме храну, али због изузетно лоших временских услова нису успеле у томе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

децембар 2021.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031