Србија

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Казне до 50.000 динара: За ово ћете платити ПАПРЕНО – сви имамо важну обавезу

Снег који је дочекао јутрос Београђане, направио је колапс граду, али и у осталим деловима земље где и даље пада.

Поред зимске идиле, многи заборављају на обавезе и одговорности око чишћења снега, а они који игноришу ову обавезу могли би папрено да плате.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они који прекрше Одлуку о комуналном реду, ризикују новчане казне од 5.000 до 50.000 динара, а обавезу чишћења имају сви – од станара до запослених у фирмама и продавницама, али и правна и физичка лица.

Како се наводи у одлуци о комуналном реду, обавезно је чишћење тротоара ширине до до пет метара, који се налазе испред зграде или парцеле, за правна и физичка лица која користе те непокретности као власници, корисници, закупци или непосредни држаоци.

То значи да морају да се уклоне леденице са кровова који су истурени, али и чишћење улаза у пословне објекте и зграде. У противном, казна за физичко лице је 5.000 динара, за предузетнике 25.000 динара, док је за правна лица чак 50.000 динара.

Међутим, ту није крај. Казну од 5.000 динара у саобраћају можете да добијете и ако не очистите снег са вашег возила, а исто толико ћете морати да дате и и за завејане регистарске таблице и светла. Додатно, ако са возилом у таквом стању изазовете саобраћајну несрећу, то може да вас кошта од 5.000 до 18.000 динара.

Чест је случај појаве леденица на неприступачним местима на крововима, поготово ако живите у вишеспратница, назовите “Градско стамено”, јер ако леденице висе са крова, предвиђене су казне од 5.000 па до 100.000 динара.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо