Србија

ОДЈЕКУЈУ ДЕТОНАЦИЈЕ ОБРЕНОВЦЕМ: Три жене повређене, две се воде као нестале, ватрогасци завршили на респиратору

Званичних информација о томе шта је узрок пожара у кинеској робној кући у Обреновцу још нема, а за сада се сумња на две ствари – пиротехнику и новогодишње лампице и сличне светлеће предмете.

– Дошло је до низа детонација у запаљеном тржном центру у Обреновцу, вероватно због пиротехничких средстава. Одмах је наређено да се ватрогасци повуку на безбедно растојање – објавио је на свом Фејсбук профилу заменик градоначелника Београда Горан Весић који се и налази на лицу места.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како додаје, два ватрогасца превезена су у Хитну помоћ у Обреновцу.

– У стабилном су стању и налазе се на кисеонику. Интервенција је у току – каже Весић.

Три сата после, ватра и даље гори унутра, срушио се кров

После више од три сата гашења пожара, како јавља наш репортер са лица места, унутар самог објекта ватра и даље гори, а нешто око 15 часова се срушио и кров робне куће.

Већ три сата траје гашење пожара

Гашење кинеске робне куће у Обреновцу где је данас око 10.40 избио пожар и даље траје, готово три сата. Црни дим и даље куља, док се велики број ватрогасаца бори са ватреном стихијом.

Над Обреновцем се надвио густ црни дим, од гарежи не може да се дише, пеку очи, јавља наш репортер са лица места.

Радници из тржног центра сумњају да је унутра остала заглављена једна девојка, а раније данас заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да се трага за две Кинескиње.

За сада нема званичних информација о томе шта је узрок пожара, али грађани и радници тврде да су ту често остајали укључени разни светлећи предмети, односно новогодишњи украси и лампице.

„Ту је увек нешто светлело“

– Често сам ишла у ту продавницу. Увек им је било доста светлећих ствари да стоје тако укључене. Сада када је хладно укључивали су и грејалицу – испричала нам је Милица, како нам се представила мештанка Обреновца.

И једна од радница наводи да је „највероватније дошло до пожара од сијалица које су светлеле на степеништу“ и да се онда проширило. Око степеништа има и доста тканине, па она претпоставља да се тако пожар брзо и раширио.

Наводи и да су стакла одједном почела да пуцају и да су сви излетели напоље.

Други кажу да се у тој радњи често осећао мирис хране.

– Сваки пут кад уђемо у њихову радњу, осећала се храна. Они су можда и живели на спрату који је и захватио пожар – каже јенда мештанка.

Грађани сведоче да је ватра одједном букнула.

– Чуо сам сирене и одмах сам изашао. Ватра је буктала, мислио сам да ће пожар ухватити и зграде поред – каже један мештанин Обреновца .

Поједини грађани кажу да су прво мислили да неко пали гуме и сировине и да је дим који се види од тога.

Обрушава се таваница

У кафићу који се налази одмах испод кинеске продавнице срусила се таваница, јавља наш репортер са лица места.

Извор: Блиц