Србија

ОГЛАСИЛА СЕ СЕСТРА СУЛЕЈМАНА ИМАМОВИЋА: Оно није био мој брат, разјарио се јер…

Фото: Реддит принтскрин

Рођена сестра Сулејмана Имамовића, који је јуче направио хаос у авиону који је слетео на Београдски аеродром, тврди да њен брат не мрзи Србе већ да је бурно реаговао због страха од летења!

Имамовић је направио инцидент кад је авион на лету Данска -Тузла због лоших временских услова морао да слети у Београд. Почео је да прети и да псује све српско.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оно није био мој брат! Ја га таквог не препознајем. Нисам ни могла да гледам оно – почиње своју емотивну и потресну исповест за „Курир“ рођена сестра Сулејмана Имамовића који је приведен након скандала, а која је замолила да јој се име не објављује.

Додаје да Имамовић није националиста и да су вести и коментари о томе да је учествовао у рату 90-их лажне јер је још почетком 1990. године отишао у Данску.

– Мој брат није националиста. Дружи се са Србима у Данској. Ја сам била код њега у гостима летос и да је такав не би га људи онолико поштовали. Он се плаши авиона. Једва га је породица убедила да крену авионом – рекла је сестра.

Наглашава да њихова породица ни док су живели у Завидовићима није имала проблема са Србима. Такође, напоменула је да Сулејман са породицом већ 30 година живи у Данској, а да је она 25 година у Сједињеним Америчким Државама.

– Ми смо родом из Завидовића. У нашем насељу било је доста Срба. Никад никакав проблем није био. Срби су нам помагали и ми њима. Оно што је брат псовао, то није био он. Оно је само од страха и параноје. Кад је саопштено да ће авион да принудно слети у Београд, он је спавао и тада се пробудио. Уплашио се. Побледео је од страха. Није био при себи. Никада не би опсовао никога, а камоли на националној основи. Не би такву бруку својој деци направио – кроз сузе и јецаје прича Сулејманова сестра.

Рекла је и да је Сулејман миран и породичан човек и да јој је веома жао што се ово догодило. Посебно истиче да је српска полиција била веома пристојна и да су професионално обавили посао.

– Рекла ми је братаница да је српска полиција била јако фина према њима и да су професионално обавили посао. Братаница је отпутовала за Тузлу, а Сулејманова супруга је остала са њим, није желела да га напушта. Изнајмила је стан у Београду – прича за Курир рођена сестра Сулејмана Имамовића.

Подсетимо, Сулејман Имамовић (58), држављанин Данске, пореклом из БиХ, који је вербално вређао и претио због ванредног слетања авиона на београдски аеродром Никола Тесла, после притвора од 48 сати, према налогу тужиоца, пуштен је на слободу.

– Након саслушања осумњиченом је укинуто задржавање и у складу са правилима међународне правне помоћи, предмет ће бити уступљен Краљевини Данској на даље поступање, а имајући у виду да се ради о лицу које је дански држављанин и да се на тај начин обезбеђује поштовање начела целисходности и економичности поступка – саопштило је Више јавно тужилаштво у Београду.

Извор: Курир