Србија

ПАРОВИЋ ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: Струју увозимо преко Вучићевих посредничких фирми, ЕПС пред колапсом! Следе рестрикције?!

Потпуно је девастирана производња угља у Србији. У Костолцу и Колубари је никад мања производња. Ако још неколико дана температуре буде ишла испод минуса, имаћемо рестрикције струје као деведесетих година!

Ово за „Србин инфо“ открива Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета и истиче да никад нисмо више ложили нафте и мазута као сада да бисмо некако одржали производњу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сваки дан увозимо струју, дајемо милионе мимо тендера, а струја се увози преко посредничких фирми Александра Вучића. Режим је уложио милијарде у телевизије, пропаганде, филмове и серије које нико не гледа, пренос енглеске фудбалске лиге, али не и у ремонт енергетског система. Сада испаштамо – објашњава Паровић.

Више о овој теми, али и о томе каква је (незавидна) позиција Александра Вучића у САД и Русији, погледајте у видео прилогу:

„ЕПС је данас пред потпуним колапсом. У ТЕНТ-у А од шест блокова ради само један, а у ТЕНТ-у Б од два ради један и нико не зна колико ће издржати. Мазута немају, а угаљ је никад лошијег квалитета“, изјавио је Душан Никезић, председник Ресорног одбора за привреду и финансије Странке слободе и правде.

– У сред енергетске кризе, нисте обавили ремонте на време и нисте обезбедили довољне количине квалитетног угља, чиме сте угрозили снабдевање струјом за грађане и привреду, у тренутку када је Србија завејана снегом.

Због вашег неодговорног руковођења, ЕПС је прво месецима позајмљивао струју од Републике Српске, а данас је принуђен да увози преко 500 МW дневно, што значи да сваког дана плаћамо скоро 5 милиона евра за струју, коју смо морали да извозимо.

После 10 година нестручног рада и немилосрдног извлачења пара за партијске фирме, ЕПС је од највећег инвеститора у земљи и мотора економског развоја, данас постао један од највећих проблема.

Успели сте немогуће, упропастили сте деценије изградње најмоћније енергетске фирме у региону, која је данас на коленима и није у стању да у децембру обезбеди струју и грејање за грађане Србије, поручио је Душан Никезић, председник Ресорног одбора за привреду и финансије Странке слободе и правде.

Извор: Србин.инфо