Србија

ПЕТ БАТИНАША ПРЕТУКЛО ПОТПУКОВНИКА НА БЛОКАДИ: Боли ме душа што сам бранио отаџбину, а криминалци владају државом

“Не боле ме ударци батинаша на протесту и повреде које ми је нанео. Мене боли душа што сам бранио ову отаџбину и народ, а долазе криминалци да владају мојом државом”, каже у изјави за “Нова” потпуковник Зоран Кардашевић који је претучен на суботњој блокади у Старој Пазови. Он за наш лист наводи да је батинашима који су се тамо појавили вероватно командовао председник Општине Ђорђе Радиновић, који је био у колони возила, 15-так метара удаљен од блокаде.

Зоран Кардашевић, потпуковник у пензији и члан Народне странке, један је од неколико демонстраната који су повређени на суботњим протестима. Он је са својим суграђанима блокирао пут у Старој Пазови, а проблеми су почели када је у колони аутомобила који су били заустављени уочен председник Општине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кардашевић за лист “Нова” прича да је до сукоба дошло пола сата након почетка протеста када је један активиста телефоном у колони покушао да сними председника Општине.

“Изгледа да је успео да га сними, као и групу људи који су деловали као хулигани и разбијачи. Чини ми се да је тада рекао: ’Ево и председник Општине је дошао на протест’. Ваљда је хтео да се нашали. Председник Општине је изгледа затим наредио својим батинашима да му отму телефон. Он је то чуо и кренуо убрзано да се креће ка блокади. Почео је да виче да хоће да му узму телефон. Ја сам то приметио и видео да је за њим потрчало четири – пет батинаша”, каже он.

Кардашевић наводи да се потом залетео у том правцу и да је једном од хулигана фалио само још један корак да активисти са протеста отме телефон.

“Ја сам успео да га одгурнем и онемогућио да му отму телефон. Како сам тог одгурнуо, одмах за њим је налетео следећи и мене дохватио за јакну. Ухватио сам га за прслук и ту је почело гушење. Питао сам га шта хоћеш, шта је проблем? Почео је нешто да говори и онда ме је главом ударио два пута и руком”, прича саговорник листа “Нова” и додаје да батинаш није имао никакве повреде.

Део окупљених грађана потом их је раздвојио, а батинаши су се укрцали у два аутомобила и преко зелених површина кренули пут Београду. Кардашевић је приметио да је једно возило имало регистрацију ГЛ

На лице места дошла је Хитна помоћ. Након прегледа у амбуланти, где је полицији дао исказ, упућен је у Земунску болницу код ОРЛ специјалисте и неурохирурга.

“Тамо сам обавио све прегледе. Те папире имам. Тај батинаш је један лик, нисам га никад видео, али јесу остали, они су га препознали. Он је небитан лик. Он је примитивац који је жртва свега овога. Њему је неко наредио да то уради”, наводи Кардашевић.

О идентитету нападача није желео да говори. Међутим, Мирослав Алексић, потпредседник НС, објавио је на Твитеру да је реч о Предрагу Вуковићу Цунету.

“Видећу са адвокатима странке шта даље. Поднећу тужбу, ако они сматрају да је из неког разлога потребно то да се уради, али не са намером да тог јадника оштетим, он је већ оштећен, него да би се уврстио овај догађај у тиранске силеџијске методе којима влада ова владајућа структура. Да то буде један историјски доказ, да се то не понавља”, истиче Кардашевић.

Наш саговорник истиче да је у пензију отишао са 31 годину радног стажа, а упитан како је емитовно све ово доживео, он одговара:

“Нисам ја тамо изашао што сам хтео да се шетам. Имам ја друго место где бих се могао прошетати. Мене не боли то што ме је ударио и те повреде, мене боли душа што сам бранио ову отаџбину, државу и народ, а долазе криминалци да владају у мој држави и отаџбини. Народ је угрожен. Најгори нас воде, уместо најбољи, пензије нам отимају, народ бежи из државе, пљачкају…”.

Погледајте изјаву потпуковника Кардашевића

Извор: Нова/Србија јавља