Србија

ПОБУНА: На улице излазе и ватерполисти

Играчи, руководство и чланови стручног штаба Ватерполо клуба Наис најавили су да ће се у суботу, 11. децембра у 11:59 окупти на платоу испред Градске куће како би изразили незадовољство због тога што Град Ниш у наредној години намерава да смањи издвајања за спортске клубове.

Подсетили су да је Нацртом буџета за 2022. предвиђено издвајање за спорт у износу од 150 милиона динара, што је у односу на 2020. годину умањење од 62,5 одсто, јер је те године из градске касе издвојено 400 милиона динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У 2021. години, додали су, издвајања за спорт из градске касе била су 200 милиона динара.

„Ватерполој клуб Наис је одлучио да поново подигне глас у одбрану нишке спортске традиције и да се отворено супртотстави покушају да се трећи град по величини у Србији, сведе на ниво спортске паланке“, истакли су у саопштењу за јавност.

Обавеза Ватерполо клуба Наис, наводи се у саопштењу, је да у име 200 малишана који тренирају ватерполо у нишком базену „дигне глас протеста и на тај начин покуша да тај суноврат заустави“.

„Позивамо све спортске раднике, тренере и играче, садашње и бивше, спортске новинаре и све људе који знају да вреднују и памте све успехе нишких спортских клубова да нам се придруже у одбрани нишког спорта.

Желимо да оваквим протестом искажемо своју дубоку забринутост и покушамо да у разговору са градским оцима издејствујемо од Града да се буџетом за спорт у 2022. врати одузето, макар на онај ниво финансијских средстава који је био у 2020. години из разлога што не постоји оправдање за овакав однос према спортским колективима у нашем граду“, навели су у Наису.

Истакли су да је позив на скуп искључиво заснован на спортским мотивима и да не желе да ико на било који начин политизује њихово незадовољство.

Извор: Нова