Србија

ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ИЗ ДРУГОГ УГЛА: Провокатор није успео да побегне, народ га је стигао (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Код моста Слобода у Новом Саду данас је дошлоје до инцидента када је група младића провоцирала, а затим и гађала учеснике протеста циглама и флашама.

Нападачи, који су наводно навијачи локалног фудбаског клуба, нису очекивали реакцију грађана који су одговорили на нападе и провокације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ка њима су потрчале десетине демонстраната спремни д аузврате провокаторима који су почели да беже, али нису сви били довољно брзи.

Када су младићи стигли једног од њх, уследиле су сцене које су обишле свет, а које је један Новосађанин снимио са крова.

Погледајте видео снимак:

Подсетимо, грађани су данас блокирали саобраћајнице у више градова након што их је неколико еколошких организација позвало да на тај начин изразе незадовољство против Рио Тинта и закона о експропријацији, који још није потписао председник Србије, и потписаног Закона о референдуму и народној иницијативи.

Протести углавном протекли мирно, или уз мање инциденте, осим у Новом Саду, где је избила туча у којој су, према доступним информацијама, повређене четири особе.

Протест је трајао око два сата, а како су јављали новинари који су били на лицу места, овог пута је на улицама било још више људи.

Организатори су позвали на протест и идуће суботе, уколико Вучић потпише Закон о експропријацији.

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Горњим Недељицама да ће предложити да се направе Измене и допуне закона о експропријацији, које би по хитној процедури ушле у Скупштину.

Извор: Нова