Србија

Полиција покушала да ухапси редитеља Горана Марковића, грађани их спречили (ВИДЕО)

Властима у Србији ништа није свето. Великани се не поштују, већ се у таблоидима провлаче кроз блато, што је за резултат дало то да је полиција данас хтела да хапси Горана Марковића, нашег прослављеног редитеља. Па, у каквом то друштву живимо и докле је напредњачки режим спреман да иде?

Фото: Јутјуб

Наиме, полиција је хтела да хапси Горана Марковића, који је неретко дизао глас против Александра Вучића и његове владавине, и то приликом повратка са данашњег протеста у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Покушај хапшења Горана Марковића и Маје Лалић. Не, не шалим се другари. На крају величанственог скупа код Сава центра,…

То је са јавношћу поделио драматург Иван Лалић, који се огласио на Фејсбуку, а ми вам његову објаву преносимо у целости:

„Покушај хапшења Горана Марковића и Маје Лалић. Не, не шалим се другари. На крају величанственог скупа код Сава центра, пешака смо кренули назад. На Бранковом мосту нам се прикључила и Бранка Катић и њен муж. Како смо дошли до Косанчића, ја сам за тренутак отишао по кола да одвезем Горана кући а онда су пандур у цивилу и његова колегиница стартовали Мају и Горана. Тражили личне карте. Зашто? „Због недоличног понашања на мосту.“

Ми најнормалније ходали, не могу да верујем. Горан је са индиганцијом одбио и рекао: „Не дам личну карту. Ухапсите ме“. Они су рекли – да, бићете ухапшени. Маја је сукнула, моја слатка Роза Луксембург, а онда су наишли случајни пролазници и кренули да снимају. Пандур и његова јадна колегиница – жбирови који си нас вероватно пратили на мосту си погнули главе и отперјали.

Шта рећи, а не заплакати. Само – има један проблем. Нико се више не плаши. Хајде мајстори – ухапсите цео народ! Делите даље, молим вас. Нек се брука шири…“, наводи се у Фејсбук објави Ивана Лалића.

Извор: Директно