Свет

ПРЕМИНУЛА ЧУВЕНА ГЛУМИЦА: Имала је анђеоски глас (ФОТО)

Велики губитак

Звезда једног до најлепших филмова за децу „Chitty chitty bang bang“ глумица и жена анђеоског гласа Сали Ен Хоус преминула је у 91. години живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви који су гледали овај филм сећају се њеног гласа и анђеоске појаве. Умрла је у сну, а њена каријера на филму и телевизији трајала је пуних шест деценија. Дебитовала је на филму са 14. година, али је људи највише памте као звезду филма из 1968. године „Chitty chitty bang bang“, где је глумила Заиста Слаткицу или (Truly Scrumptious).

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Heart (@thisisheart)

Удавала се два пута, а из првог брака има два усвојена сина која је одгајала и у другом браку који је био успешан и трајао је од 1973. године до септембра ове године када је преминуо њен муж Даглас Реа.

Њен нећак Тоби Хоус објавио је вест о смрти.

– Могу да потврдим да је моја омиљена тетка преминула ноћас у сну.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Big Rob’s Classic Cinema (@bigrobsclassiccinema)


Глумица је рођена у Лондону 1930. године. Била је номивана за награду Тони за улогу у мјзиклу „Бригадоон“ из 1963. године. Постала је позната када је на Бродвеју заменила Џули Ендруз у представи.

– На почетку представе сам чула стењање када сам најављена као замена за Џули, али сам успела да их освојим до краја представе – рекла је једном прилиом.

Извор: srbijadanas.com