Србија

ПРОТЕСТ ЧАЧАНСКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА: Нисмо згубидани, стоп Рио Тинту (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Чачански средњошколци још једном су одлучили да изађу на улице и искажу став на друштвене теме, овога пута о ископавању литијума. Заједничким договором ученичких парламената свих средњих школа, договорен је скуп на Градском тргу, где се окупио велики број средњшколаца.

– Ми, ученици средњих школа у Чачку, желимо да покажемо свој став о ископавању литијума. Бринемо за јавно здравље и нашу будућност – наводи се у обавештењу које је прослеђено редакцијама и које је истакнуто на друштвеним мрежама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не дамо Србију и нећемо дозволити ископавања која планира компанија „Рио Тинто“ у нашој земљи поручили су данас у Чачку ученици Гимназије и Техничке школе у том граду.

Иако данас у Чачку није био политички протест, поједини револтирани ђаци су узвикивали „Вучићу, педеру“ . Неки су носили транспаренте на којима је писало „Нећемо литијум“, а подршку су им пружили професори, као и представници Синдиката образовања Чачак.

Последњи пут ученици средњих школа изашли су на улице 4. априла 2017. године, када су дигли глас против диктатуре Александра Вучића. Млади Чачани су узвикивали: „Вучићу, лопове“ и „Нећемо тиранију“, а носили су транспаренте са натписима: „Слобода медија“, „Преузмите одговорност, а не сендвич“, „Вучић није мој председник“ и „Стоп диктатури“.

Извор: OzonPress