Русија

ПУТИН НЕВЕРОВАТНО ЛИЧИ НА МАЈКУ: Процуриле фотографије његових родитеља (ФОТО)

ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације, Владимир Владимирович Путин, један је од најистакнутијих светских политичара данашњице. На место председника Русије доспео је 2000. године, након Бориса Јељцина.

Путин је рођен у Лењинграду (данашњи Санкт Петербург) 7. октобра 1952. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његов отац звао се Владимир Спиридонович Путин и био је регрутован у Совјетску морнарицу да служи на подморници почетком тридесетих година прошлог века. Касније је служио у НКВД-у у саботерској групи током Другог светског рата.

Путинова мајка звала се Марија Ивановна Путина (девојачко Шеломова), а била је радница у фабрици у Лењинграду. Када је родила Владимира, постала је домарка у згради да би била што ближе детету.

Марија и Владимир имали су два сина пре Владимира млађег, али су обојица умрли као деца, те је данашњи председник Рудија постао мезимац. Његов брат Алберт преминуо је још као беба, а Виктор је подлегао дифтерији током немачке опсаде Лењинграда.

Владимир Путин родио се када су његови родитељи били већ у позним годинама. Обоје су имали 41 годину (рођени 1911.), те је Владимир одрастао као јединац. У младости се бавио спортом, самбом и џудоом, и био је солидан ученик и студент. Увек је имао подршку у својој мајци, која га је и крстила кад је био мали, кришом од оца који није веровао у Бога.

Путинов отац преминуо је 1999. године, а мајка годину дана раније.

Судећи по фотографијама које се могу наћи на интернету, актуелни председник Русије ликом веома личи на своју покојну мајку.

Извор: Nportal