Русија

РУСКА ВОЈСКА ЗА НОВУ ГОДИНУ УДАРА НА УКРАЈИНУ!

Руски посланик Владимир Жириновски, познат по провокативним изјавама, изнео је драматичне најаве у програму уживо и то у тренутку великих напетости на релацији Москва-Вашингтон.

Лидер Либерално-демократске партије Русије и посланик Думе Владимир Жириновски (75) предложио је преко Првог програма државне ТВ да у току новогодишње ноћи руска војска крене у рат против Украјине и Запада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Контроверзни Жириновски је, како преносе Новости, казао да треба грунути између четири и пет сати ујутро кад су људи већ припити.

– Да сам ја председник, дао бих такву команду војсци – рекао је Жириновски, па наставио:

– Не треба бомбардовати све, већ само одабране циљеве. Неке треба казнити, а неке преплашити – поручио је он.

Мада већина грађана Русије одавно не доживљава Жириновског озбиљно, ових дана он ипак гостује на водећим московским државним каналима. Жириновски верује да ратнохушкачком реториком може да побољша рејтинг који му стално пада. Недавно је предлагао да Русија заузме и припоји себи Украјину и да томе САД не би могле да се супротставе.

Председник Владимир Путин и највише руководство Русије предлоге Жириновског не узимају за озбиљно, већ сматрају да проблем Донбаса треба решити мирним путем, преговорима.

И сам Путин је више пута минулих дана понављао да Русија не намерава да напада Украјину и наглашавао је да су оптужбе Запада на рачун његове земље пука измишљотина до које се дошло како би се његова земља дискредитовала.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс