Србија

ШЕКЛЕР СЕ ХИТНО ОГЛАСИО! Ево шта нас чека у јануару уколико не будемо поштовали мере!

Вирусолог Миланко Шеклер поручио је да је „потрошио све паметне савете“ и упозорио да би због празничног славља уколико се не буду поштовале мере у јануару могло да буде више од 5.000 новозаражених

Шеклер је рекао да се нада да ће овај пут у одлуци Кризног штаба који сутра треба да заседа победити медицински део и додао да ће подржати сваку одлуку коју тај део штаба буде донео.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Био би ред да једном буде усвојено нешто што су они предложили – навео је Шеклер.

Он је додао и да у данашњем броју од око 1.200 новозаражених вероватно има и омикрон соја, али да се ту налази делта сој вируса корона.

– Права и феноменална шанса да оживимо делту и да поново кренемо са подизањем броја новозаражених и да још плус раширимо омикрон – сад је јединствена шанса. Дешава се за Нову годину и сада ако будемо паметни као што смо обично паметни и сад ако се будемо понашали онако како се уобичајено понашамо, ето дивне прилике да имамо скок и да вратимо у живот и делту, која би требало даље да пада, а да уједно дамо још и омикрон – истакао је Шеклер и додао да ово није иронија, већ наса реалност.

Он је нагласио и да је ово „за невакцинисане права прилика да се разболе, рашире и донесу болест својим родитељима“. Он је додао и да не зна да ли ће се целе године поново „указати оваква прилика“.

– Да се сви набију на гомилу, сви у затворене просторије, што више опуштено понашање – без маски, што више алкохола, што више грљења, љубљења, певања и имаћемо у јануару месецу, ја вам гарантујем, пет, шест, седам, десет хиљада новозаражених дневно. Само треба паметно да радимо – приметио је Шеклер иронично.

Он је поручио је да је „потрошио све своје паметне савете“ и упоредио имунитет невакцинисане особе са младим регрутима који не знају ништа о борби.

– Огромна је шанса да ће да погине или да страда. Вакцинисана особа, која је прележала, то је особа која је искусан војник, која је имала две, три борбе, две, три вакцинације и прележала. Имуни систем препознаје, зна како може да се бори и зна како да се одбрани, али оне новајлије, који не знају ништа, које баците у центар борбе, нормално је да ће они да настрадају – закључио је Шеклер.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Новости