Србија

СНЕЖНА МЕЋАВА У НЕДЕЉУ! У Београду ће пасти чак 15 центиметара снега! Ево шта чека Србију!

Према садашњој прогнози, нападаће око 10 до 15 центиметра снега и овог пута задржаће се у нижим пределима. Директор РХМЗ, Југослав Николић, наводи да је први снег ове недеље био условљен приливом хладног ваздуха који је струјао изнад Србије

Метеоролог Марко Чубрило објавио је прогнозу за наредне дане и најавио захлађење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За викенд киша, брдско-планински снег, а у недељу и понедељак снег у низијама понегде и то најпре на југоистоку региона. Од 15.12. до око 20.12. највероватније суво, затим тренутно стоји сигнал за врло хладан крај децембра и почетак јануара- истакао је Чубрило.

Сутра промењљиво облачно, понегде уз слабе падавине, пре свега на југу, док субота доноси утицај новог циклона, наоблачење и кишу у нижим и снег утгламвом преко 500мнв. Крајем дана падавине ће ослабити.

У петка дневни максимум од +2 до +8, а у суботу од 0 до +5 степени Целзијуса.

– Са тренутним ажурирањем модела све су веће шансе да колилчине снега над великим делом региона буду над истоком и југоистоком региона, севером Црне Горе Горе и понегде над истоком БИХ.

Средином следеће недеље суво, док би око 21.12. могло уследити измештање антицикона на север те би то око 25.12. условило спуштање врло хладног ваздуха.

– Најверовнтије да ће се до сутра увече енигма око снега решити, а на картама имати објашење где би и колико снега требало пасти јер ће одлучивати измене у путањи и за око 50км – закључио је Чубрило.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс