Регион

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ БИВШЕГ ШЕФА ПОЛИЦИЈЕ: Ђукановић стоји иза убиства Булатовића

Фото: Јутјуб

Убиство министра одбране Савезне Републике Југославије Павла Булатовића (52) наредио је лично председник Црне Горе Мило Ђукановић јер му је запретио да ће војним бродовима потопити све глисере и чамце којима је шверцовао цигарете из Италије!

Ово за београдске медије тврди некадашњи начелник Одељења за крвне деликте Жарко Поповић Поп и наглашава да Ђукановић стоји иза низа смакнућа у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ђукановић је извршио многа убиства у Београду. Булатовић је убијен по директном налогу Државне безбедности Црне Горе – тврди Поповић.

Атентату је према његовим речима претходио сукоб Булатовића и Ђукановића.

– Мотив за убиство је тај што се супротставио да се ради сепаратистичка прича и запретио Ђукановићу да ће му војним бродовима уништити све глисере и чамце којима шверцује цигарете из Италије у Црну Гору – рекао је Поповић у јутарњем програму на Хепи телевизији.

Булатовић је убијен у вечерњим сатима у ресторану ФК Рад 7. фебруара 2000. године. Истрага је утврдила да је убица дошао преко игралишта из Бањичке шуме и кроз прозор испалио више пројектила и убио министра одбране СРЈ.

Поповић тврди да је директни извршилац атентата Иван Делић из Будве.

– Делића је у град довео власник кафића „Плави јахач“ на Студентском тргу Вељко Церовић. Склонио га је и после убиства. Делић је иначе неколико месеци касније убио и Церовића у кафићу – наводи тврди некадашњи начелник Одељења за крвне деликте и додао да је Ђукановић одговоран и за убиства Радомир Стојичић Баџа и Жике Петровића.

Делића је иначе као извршиоца први поменуо лидер радикала Војислав Шешељ кад је био председник Анкетног одбора за истрагу убиства Булатовића у Скупштини Југославије.

Булатовић је убијен, подсетимо, док је седео у ресторану на стадиону ФК Рад на Бањици у друштву директора некадашње Ју гарант банке Вука Обрадовића и управника ресторана Мирка Кнежевића.

Убица је преко фудбалског терена пришао задњој страни ресторана и кроз прозор испалио неколико рафала из „калашњикова“. Један од метака за тадашњег министра одбране био је фаталан, а погодио га је, према извештају са обдукције, право у срце. Министар је усмрћен на месту док је Кнежевић лакше рањен.

Убица је непримећен побегао са места злочина. На тераси је само те ноћи било искључено светло. Булатовић је убијен из аутоматске пушке „застава М 70“ којом може да рукује само мали број људи па је вероватно у питању био професионалац.

Истрагу о убиству Павла Булатовића водио је истражни судија Небојша Симеуновић, који је иначе током поступка пронађен мртав у Дунаву, а његова смрт још није расветљена.

Извор: Курир.рс