Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: „Дно дна, Вучић поставља Јелену Милић за амбасадора Србије у Хрватској“

Фото: Јутјуб

Јелена Милић, политичка аналитичарка и директорка Центра за евроатлантске студије, могла би да постане нови амбасадор Србије у Хрватској, саопштио је на Твитеру бивши функционер Народне странке адвокат Никола Лакић на Твитеру.

„Нови амбасадор Србије у Загребу биће Јелена Милић. Вучић је аминовао њен одлазак, чека се само агреман власти из Загреба. Јелена Милић најбољи је доказ да су лапрдање, етикетирање неистомишљеника и говор мржње у Вучићевој Србији најбоље препоруке за амбасадора. Дно дна“, написао је Лакић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јелена Милић није одговорала на позиве и поруке наше редакције.

У последњем јавном наступу Милић је протесте на улицама српских градова које је организовала НВО „Крени промени“ упоредила с протестима Јединице за специјалне операције.

Милић је у врло жустром разговору са Савом Манојловићем из покрета Крени-промени похвалила одлуку Александра Вучића да врати Скупштини Закон о експропријацији, а затим је организаторе блокада и грађане који су им се одазвали упоредила са припадницима паравојних формација.

Дијалог између Милићеве и Манојловића изгледао је овако:

Милић: Једино против чега сам се ја бунила ових десетак 15 дана је идеја потпуног обустављања најважнијих саобраћајница и стварање тензија и могућности да се две стране сукобе. Као неко ко је стајао на том проклетом ауто-путу код Сава центра 2001. године, јер сам тад радила у Међународној кризној групи и гледала побуну ЈСО и знам шта је та побуна значила. Жао ми је, ја да сам организатор тако нешто никада не би урадила, морате да допустите да постојимо и ми којима је та побуна значила много у животу.

Манојловић: Хвала вам што нас поредите с паравојним формацијама које су блокирале Београд.

Милић: Ја сам и премијерку упозоравала да је било непримерено назвати вас терористима, ви сте били ИСИС-ове ћелије код неких којима сам покушавала да објасним колико је то све бесмислено, далеко било.

Манојловић: За вас смо само ЈСО.

Милић: Не, ја сам само рекла да с маркетиншког аспекта, с аспекта мобилизације, мени никад не би пало на памет да у земљи Србији која је прошла кроз ту фрустрацију организујем побуну на уто-путу.

Манојловић је затим нагласио да су у блокадама учествовали људи с читавим породицама, да су били племенити и да су пропуштали возила хитне помоћи, а да су провокатори били на другој страни.

„Провокатори су били криминалци који су били ту да изазову инциденте, у Шапцу су људи који се баве трговином наркотицима и зеленашењем тукли грађане. Поређење са ЈСО је неумесно, блокада Газеле је извршена уз ненасилне методе и уз величанствени број грађана који су долазили и с децом. Љубитељи ЈСО налазе се на ТВ с националним фреквенцијама, на ТВ Пинк и Хепи где су нас развлачили, а на тим телевизијама ви седите као радо виђен гост, с тим људима који славе убице српског премијера“, рекао је Манојловић.

Након тога, Милић је оптужила Манојловића да је намера била да изазове сукобе с полицијом.

„Сулудо сте били срећни јер није пала тежа крв и не знам како бисте живели сами са собом“, одговорила му је Милић.

„Не знам како би живела полиција коју смо звали и рекли хајде да обезбеђујете скуп…“, рекао је Манојловић и додао да пошто то полиција није учинила ипак ниједно возило хитне помоћи није остало заглављено, захваљујући племенитости грађана који су пропуштали возила током блокада. Додао је и да су се полицајци стидели, узимали боловање да не би ишли на сопствени народ.

„Овде су слати хулигани и криминалци да би се изазвало крвопролиће“, одговорио је Манојловић.

Извор: Нова