Русија Свет

Шокантне тврдње! ПУТИН ОД УКРАЈИНЕ ПРАВИ НОВУ БОСНУ! Ситуација је озбиљна, Запад наставља бруталне нападе на Русију!

Фото: Јутјуб

Бруталне оптужбе Запада на рачун Руске Федерације и њеног председника Владимира Путина настављене су и након што је истакнуто да он недвосмислено намерава да изврши инвазију на Украјину и да од те земље направи нову Босну и Херцеговину.

То је непосредно пред почетак самита НАТО у престоници Летоније Риги потврдио и украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба, истичући да је тренутна ситуација у Европи изузетно узнемирујућа и мрачна и да ће зато његова земља затражити од западних партнера да реагују „ефикасније у одвраћању Русије“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Без икакве сумње, Москва разматра напад на Украјину као једну од могућности – рекао је Кулеба пред одлазак у Ригу, где је главна тема наводно гомилање руских снага на граници с Украјином.

Многим прозападно оријентисаним аналитичарима и њима наклоњеним медијима није било потребно много да украјинске извештаје о руским акцијама окарактеришу као „најновију агресивну акцију Руске Федерације“, и то седам година након почетка братоубилачког рата на простору бивше републике СССР, у који су прсте умешали управо Америка и НАТО.

Отад је земља разједињена, на њеном истоку проруски оријентисан народ и даље не живи у миру, а додатно етикетирање Русије као тиранина само погоршава ситуацију.

– Идеални сценарио за Русију био би босански модел и о томе је дискутовано много пута. У том случају би исток Украјине био потпуно самосталан и само формално уз Кијев – истакао је руски аналитичар Фјодор Лукјанов, наводећи да би то, с друге стране, значило стварање земље која ће бити у константној политичкој кризи, где ниједна партија не би била у стању да се издигне изнад етничког питања и која због такве ситуације никад не би била виђена за чланицу ЕУ и НАТО.

Истовремено с нападима на Русију, Кијев је нагомилавао огромне количине војних снага на подручју Донбаса, што је званична Москва назвала провокацијом и позвала власти предвођене украјинским председником Володимиром Зеленским да одустану од даљих акција те врсте.

– Украјина је на подручју Донбаса распоредила 125.000 војника – истакла је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова недуго након што је Кулеба јуче отворено од Запада затражио да Русију удари још снажнијим санкцијама.

Готово моментално САД и Алијанса упутиле су упозорење Москви „да ће платити високу цену за сваку нову војну агресију на Украјину“, што је Зеленски покушао да ублажи признањем да се рат ипак не може зауставити без директних преговора с Русијом.

Због самита НАТО јуче се из седишта руског министарства спољних послова обратио и Путин, који је позвао Алијансу да му да писане гаранције да се неће даље ширити на исток.

– Потребна нам је правна гаранција пошто западне колеге никад не реализују обавезе које су на себе преузеле усменим путем – био је јасан Путин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс