Србија

Шокантно! НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ ГДЕ ЈЕ ДРУГИ ПУТ УХАПШЕНА ХРКАЛОВИЋ! Полиција је ухватила на излазу! НИЈЕ ЈОЈ БИЛО ЛАКО!

Припадници Службе за борбу против организованог криминала поново су ухапсили бившу државну секретарку МУП Србије Дијану Хркаловић. Она је ухапшена у близини зграде у којој станује на Вождовцу.

Хркаловић је приведена када је излазила из палачинкарнице и деловала је изненађено и уплашено, пише Информер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У складу са законом и процедуром одмах је спроведена у Одељење за потраге ПУ за град Београд, а затим у Централни затвор. Она ће најпре бити 15 дана у карантину, па тек онда смештена у ћелију.

Хркаловић је ухапшена након што је усвојена жалба тужилаштва, па је Виши суд јуче одредио притвор због опасности од бекства и утицаја на саучеснике.Апелациони суд у Београду укинуо је раније јуче решење Специјалног суда којим је 10. децембра укинут притвор бившој државној секретарки МУП-а Дијани Хркаловић и наложио да се поново размотри предлог тужиоца за одређивање притвора због опасности од бекства.

Одлуку о ранијем укидању притвора је донело кривично ванпретресно веће Специјалног суда 10. децембра након што је раније тог дана тужилаштво поднело оптужни предлог против ње због кривичног дела трговина утицајем у продуженом трајању и предложило да јој суд изрекне казну затвора од пет година.

Хркаловић је нешто мање од два месеца била у притвору Окружног затвора у Београду. Тужилаштво је 15. децембра тражило од суда да јој продужи притвор по два нова основа – због постојања опасности од бекства и утицаја на саучеснике, али суд није усвојио.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Информер