Свет

ШОКАНТНО! Ово је ново правило: Не користити реч „Божић“

Да ли је најновија препорука Брисела удар на хришћанске темеље континента? Или тек политичка коректност без дубљих корена?

„Не слави свако хришћанске празнике. Такве реченице могу бити стресне, зато треба говорити „празнично време“, препоручује се у документу европске комесарке за равноправност Хелене Дали, односно приручнику Европске комисије.

Поручује се да реч „Божић“ не треба користити ни у једном контексту.

Уместо израза „крсно име“ треба користити неутрално „прво име“. Не препоручује се ословаљавање са „даме и господо“ и „госпођа“ или „госпођица“ због родне коректности. И све те препоруке стижу баш уочи римокатоличког и православног Божића. Уследиле су жестоке реакције па су препоруке хитро повучене на дораду.

„Куда иде то једно лудило које је у суштини антихришћанско видимо данас и у Европској унији, али видимо и другде. Ми смо имали случај прошле недеље у Канади где је школа забранла бившој сексуалној робињи Исламске државе да говори о свом искуству јер би, забога, уколико она прича о томе шта јој се дешавало студенти могли да помисле да има нешто погрешно у исламу“, казао је историчар Александар Раковић.

Покушај инклузије на платформи мултикултурализма је по признању Ангеле Меркел пропао, али мондијалсти не одустају. Политичка коректност и контрола језика нова су средства за контролу људског ума и спечавање критичког мишљења.

„Никада се не зна где може да избије нека нова идеолошка револуција. На Западу то може да се догоди. Они су увек имали потенцијале за идеолоишке револуције које ће се супроствити тим лажним политичким коректностима које у ствари од људи треба да направе смо минионе, а миниони видели смо како изгледају. То је један колектив где човек не може да функционише као слободно биће него само као део неког колектива“, објаснио је Слободан Јанковић са Института за међународну политику и привреду.

Искуство је показало да се културни ратови неминовно пресликавају и код нас.

„Они се пресликавајуи са Законом о родној равноправности. Ми знамо род као граматичку категорију која нема никаво упориште у науци, а онда се овде нама преко закона наметнула нама као категорија коју треба сви да поштујемо. Временом ће нам се све више наметати јер докле год ми овде имамо снаге које се залажу за улазак у Европску унију оне ће нужно морати да прате тај антихришћански рат који долази односно се одиграва у самој ЕУ“, рекао је Раковић.

Сасвим је могуће да ће се Србија једног дана наћи пред избором, Божић или Европска Унија.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Прва

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

децембар 2021.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031