Русија

ШОКИРАО СВЕТ! Путин: Русија може бити уништена само ако…

Руски председник Владимир Путин је, на данашњој традиционалној годишњој конференцији за новинаре, изјавио да је опколити Русију тежак задатак, али да је све више нових страних војних база које се појављују свуда око ње.

„Базе су свуда унаоколо – то је истина. Такође се размештају нови системи наоружања на истоку, на југу, на северу и на мору и, све више на западу. Али опкољавање такве територије као што је наша је тежак задатак. Иако модерне могућности, можда, дозвољавају размишљање о томе“, поручио је Путин, а преноси руска агенција ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање новинара ББЦ-ија о историји и опозицији, организацијама Алексеја Наваљног који се налази у затвору и регистру Министарства правде о страним агентима, као и о томе шта се догодило у Русији да је толико порастао број оних које власти сматрају непожељним, екстремистима и страним агентима, Путин је рекао:

„Желим да вас подсетим шта су наши противници вековима говорили – Русија се не може победити, може се само уништити изнутра. Што је успешно урађено након Првог светског рата и 1990-их година, када се Совјетски Савез распадао“, објаснио је Путин, а преноси РИА Новости.

„А ко је то урадио? Они који су служили другима, туђим интересима који нису повезани са интересима руског и других народа Руске империје, Совјетског Савеза и Руске Федерације данас“, додао је он.

Говорећи о Наваљном, Путин је рекао да је реч о особи која је наводно била отрована, јер, како тврди, нема доказа који потврђују тровање.

„Не постоји ни један. Предложили смо да тамо дођу наши стручњаци, ја сам то лично понудио председнику Француске, канцеларки СР Немачке и ништа. Па, како ово објаснити? Ако нема шта да се одговори, нема потребе да се прича о томе“, рекао је председник Русије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Танјуг