Спорт

Срамота! ЂОКОВИЋ ДОЖИВЕО ВЕЛИКО ПОНИЖЕЊЕ: Да ли је могуће да су ово направили најбољем светском тенисеру?

Атлетичарка из Јамајке Илејн Томпсон-Ера и пољски фудбалер Роберт Левандовски најбољи су спортисти за 2021. годину, одлучено је у Међународној асоцијацији спортских новинара (АИПС) на основу гласова пристиглих из чак 114 земаља света. Иначе, дугогодишњи председник АИПС је познати италијански новинар Ђани Мерло, а секретар Соња Никчевић из Србије.

Српски тенисер Новак Ђоковић је завршио тек на петом месту у мушкој конкуренцији, а између њега и Левандовског су атлетичар Карстен Вархолм на четвртом месту, фудбалер Пари Сен Жермена, славни Аргентинац Лионел Меси, освајач Златне лопте је трећи, док је шампион Формуле 1 Макс Ферстапен други.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак, освајач три гренд слем титуле у овој години и човек који се изједначио по броју највећих трофеја са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом је добио 289 гласова. Вархолм је добио 291, Месију је припало 314 гласова, Ферстапену 349, а Левандовском чак 435 гласова. У панелу је учествовало укупно 529 спортских новинара.

Када је реч о тимовима, најбољи је очекивано онај италијански са Европског првенства, због титуле првака „Старог континента“.

Када је реч о женској конкуренцији, Томпсон-Ера је била доминантна са 605 гласова због три златне медаље у Токију. Иза ње је најбоља фудбалерка Алексија Путељас са 490 гласова, Јулимар Рохас, атлетичарка је освојила 346, тенисерка Наоми Осака 297, а њена колегиница Ема Радукану је пета са 257 гласова.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс